nlc.hu
Szabadidő

Gigaponty a Tiszából

Óriás halszörnyet fogtak ki a Tiszából

Rekordsúlyú ponty akadt horogra.
horgász

Gigantikusra nőtt, csaknem 22 kilós pontyot sikerült kifognia egy fiatal horgásznak Tiszatarjánnál – számolt be a Tények. A hal kifárasztása hosszú ideig tartott, még csónakkal is utána kellett menni, mert elhúzta a botot. A hatalmas pontyról fotók is készültek, ezután pedig visszaengedték a a folyóba.

Az óriási fogás még a fiatal pecást, Emődi Lászlót is meglepte, ugyanis a tiszai rekordja eddig 12 és fél kiló volt. “Elméletileg 30 éve nem volt 20 kiló feletti ponty kifogva a Tiszán” – mesélte a horgász, aki úgy ugrott ki a sátorból – még arra sem volt ideje, hogy felvegye a cipőjét -, amikor hajnalban ráharapott a ponty a csalira. Attila egyből tudta, hogy nem kis zsákmányról van szó. A hal olyan erős volt, hogy az orsón már alig volt zsinór, a hal pedig a Tisza közepe felé úszott. “Fárasztás közben is hatalmasakat belepumpált a botba” – mondta el a fiatal pecás, akinek több barátjával együtt sikerült kiemelni a halat a vízből.

A Tények riportja szerint egyre gyakoribb, hogy óriás halszörnyek akadnak horogra a magyar folyókban.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több horgászsztori az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top