nlc.hu
Szabadidő

Európa legbarátságosabb országai

Megszavazták Európa legbarátságosabb országait

Vannak kultúrák, amikről úgy tartják, hogy az ott élők kifejezetten kedvesek, most azonban meg is szavazták ezeket!

Utazni jó, főleg akkor, ha az ember csupa pozitív tapasztalattal tér vissza, így nyilván nem mindegy, hogy a helyi közösség milyen benyomást tesz ránk.

Európa

Fotó: Getty Images/ugurhan

Bár alapvetően tudjuk, hogy vannak olyan kultúrák, ahol a barátságosság már-már helyi sajátosságnak számít, most hivatalosan is kiderült, melyek azok az európai országok, ahol tényleg kedvesen és nyíltan fogadják a turistákat.  

A Condé Nast Traveler utazás és életmód magazin a közelmúltban megkérdezte az olvasóit a témában, akik szavazatukkal egy igen tanulságos listát állítottak fel a legbarátságosabb úti célokról. Első helyen végzett Írország, ezt követte Portugália és nem meglepő módon Görögország – de itt a teljes lajstrom is: 

  1. Írország
  2. Portugália
  3. Görögország
  4. Izland
  5. Finnország
  6. Törökország
  7. Dánia
  8. Hollandia
  9. Olaszország
  10. Spanyolország 

Aligha meglepő, hogy a festői szépségű Írország került ki győztesen ebből a versenyből, más szavazásokon is gyakran végez a TOP 3-ban, sőt, kutatások is készültek arról, hogy az itt élő emberek mennyire nyílt szívvel fogadnak mindenkit. A magazin egyébként azt javasolja, hogy legalább egyszer mindenkinek érdemes egy sétát tennie Dublin utcáin, de ugyanígy ajánlja a Moher sziklák és az Óriások útjának felfedezését is, esetleg a Loftus Hallt, az ország egyik leghíresebb kísértetjárta házát, ha valaki nyitott arra, hogy kicsit hosszabban kalandozzon az ír vidéken. 

Írország

A Fanad-félszigeti világítótorony is pazar látványt nyújt (Fotó: Getty Images/© Marco Bottigelli)

Ami érdekes, hogy a szavazáson a legbarátságosabb városokról is készült egy összefoglaló, viszont Írország ebben már nem remekelt. Az első helyet a spanyol San Sebastián szerezte meg, amit a belga Brugge és az izlandi Reykjavik követett, majd Koppenhága és Portó után, a hatodik helyen tudott Dublin célba érni.  

Végül világszinten is kihirdették a győzteseket, ha a Föld legbarátságosabb országaiba szeretnénk ellátogatni, akkor első sorban Francia Polinéziába, Kolumbiába, Új-Zélandra, Thaiföldre, vagy Costa Ricára érdemes jegyet váltani, legalábbis a közönségszavazáson ezek végeztek a legjobb helyen. 

Magyarország egyetlen kategóriában sem lett dobogós, sőt, sajnos még a TOP 10-be sem került be sehol, úgyhogy ezen a téren úgy tűnik, hogy van még hová fejlődnünk. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top