nlc.hu
Szabadidő

Különleges könyvesbolt a belváros szívében

Egy különleges könyvesbolt a belváros szívében

A hazai könyvpiac meghatározó szereplői idén egyedülálló vállalkozásba fogtak. A 21. Század Kiadó, a Central Kiadói Csoport és a HVG Könyvek úgy döntött, a karácsonyi szezonra összefognak, és együtt szólnak az olvasókhoz. A különleges vállalkozás nemcsak a kultúra népszerűsítésére született, hanem egyfajta küldetéstudat miatt is, hogy megmutassák, együtt még jobb, még értékesebb dolgokat hozhatnak létre.

„Valami olyasmit álmodtunk meg, ami nemcsak a könyvekről szól, hanem az összefogásról is, és kicsit rólunk is, olvasókról, könyvszerető emberekről. Bízunk benne, hogy ez a hangulatos kis könyvesbolt sokak örömét fogja szolgálni ezekben a nehéz és zűrös időkben” — fejtette ki Fekete Judit, a Central Kiadói Csoport marketing és PR vezetője.  

A könyvesbolt kínálata színes lesz és izgalmas – pont, mint a három kiadó kötetei –, a polcokon a kiadók karácsonyi újdonságaival és korábbi sikerkönyveivel. A HVG Könyveknél például Szabadfi Szabolcs (Szabi, a pék) új mesekönyvvel, L. Stipkovits Erika egy különleges önismereti kötettel jelentkezik, de december elejétől Michelle Obama új sikerkönyve is kapható lesz a kiadó számos tényfeltáró, pszichológiai, üzleti és gasztronómiai kötete mellett.  Az Animus Könyvek elhozza a Harry Potter illusztrált albumát, az új jubileumi Harry Potter-sorozat legújabb részét, és persze a legnépszerűbb skandináv krimiket, de a polcokon lesznek a Central Könyvek vadonatúj női romantikus regényei, például A villa nagy sikerű szerzőjétől, Anne Jacobstól, és Schäffer Erzsébet új kötetét is megtaláljuk majd. Színesítik még a kínálatot a 21. Század és a Next21 Kiadó izgalmas megjelenései, mint az új, Gy. Horváth László fordításában megjelent Háború és béke, vagy Koniorczyk Borbála és Merker Dávid kötete, a Hosszúlépés a körúton túl, és Kordos Szabolcstól az Egy város titkai című kötet. A karácsonyi kínálatban megtalálhatjuk a nemrégiben elindult Lampion Könyvek gyermek- és ifjúsági könyveit is, többek között Berg Judit legújabb Lengemeséjét Vilkó útra kel címmel, vagy Yuval Noah Hararitól az Így hódítottuk meg a Földet című ifjúsági kötetet.

Egy különleges könyvesbolt a belváros szívében

És ha ez még nem lenne elég, a Société nagytermében december 10-én egy különleges, egész napos könyvbemutató-sorozatot is szerveznek a kiadók. Olyan szerzőkkel találkozhatnak és dedikáltathatnak az olvasók, mint Segál Viktor, Berg Judit, vagy éppen Dezső András.

„Azt szeretnénk, ha ez a két hónap tényleg az olvasókról szólna, ezért minden könyvre 25 százalék kedvezményt biztosítunk, és különleges, egyedi meglepetésekkel, ajándékokkal szeretnénk kedveskedni, amelyeknek a döntő része csak erre az alkalomra született. Azt a meghitt, régimódi karácsonyi élményt szeretnénk nyújtani, amit manapság már alig találunk meg az üzletekben, és ami miatt mi magunk is szeretünk könyvesboltba járni. Mindenkit nagy szeretettel várunk a Bazilikához közeli Sas u. 15. szám alatti Bookup boltunkba” — tették hozzá a kiadók.  

A könyvesbolt december 31-ig lesz nyitva, és érdemes figyelni az online csatornáit is a friss információkért és programokért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top