nlc.hu
Szabadidő

Rendőrkutya lett az út szélére kirakott kölyökkutyából

Hivatásos rendőrkutya lett az út szélére kirakott kölyökkutyából

Kivételes karriert futott be egy talált kiskutya.

Chester egyike annak a hat kölyöknek – négy cocker spánielnek és két terriernek –, akiket januárban egy ketrecben találtak a Canterbury melletti Hersdenben.

Az állatvédők feljelentést tettek az esettel kapcsolatban, miközben a kölyköket nevelőotthonokba helyezték. Úgy vélték, egy tenyésztő dobhatta ki a kölyköket. Úgy gondoljuk, hogy őket már nem sikerült eladni, ezért elhagyták őket, miután túljutottak „aranyos” szakaszukon, amikor a legeladhatóbbak és a legértékesebbek” – írja a metro.co.uk.

Sarah Piggott, aki nevelőként önkénteskedik, befogadta az egyik kiskutyát, és felfedezte tehetségét. Így emlékszik vissza: „Csupán néhány Chesterrel töltött nap után nyilvánvalóvá vált, hogy hatalmas energiaszinttel rendelkezik, amelyet úgy tűnt, semmilyen sétával és játékkal nem lehet kimeríteni. Rájöttem, hogy ellenállhatatlan késztetést érez a dolgok felkutatására és kiszagolására, séta közben könnyedén megtalálta más kutyák elveszett labdáit, és folyamatosan hozta oda nekem ezeket.

– Elkezdtem teniszlabdákat elrejteni, és elküldtem, hogy keresse meg őket; órákig játszott. Nem adta fel, amíg meg nem találta az összeset, és soha nem akart hazamenni.

Sarah-t még az is megkísértette, hogy megtartsa Chestert, mivel olyan jól kijött vele. „De azt akartam, hogy a lehető legjobb élete legyen, és tudtam, hogy álma egy olyan otthon, ahol egész nap keresgélhet és szaglászhat. Számos munkakutya-ügynökséggel felvettem a kapcsolatot, és úgy éreztem, a rendőrség lesz a legalkalmasabb a számára.”

„Chester lendülete, energiája és koncentrációs készsége lenyűgözte a szervezetet, annak ellenére, hogy olyan rosszul indult az élete. Végül 2022 márciusában a surrey-i rendőrség befogadta őt, és megkezdte a kiképzését. Sarah azt mondja: „Chester nagyon jól teljesített, és utolérte a többi kölyköt, akik jóval előtte kezdték meg a képzést. Nagyon büszke vagyok rá, és örülök, hogy olyan otthonra talált, ahol mindennap azt csinálhatja, amit szeret, miközben gondoskodnak róla.”

Chester október 26-án lett hivatalos engedéllyel is rendelkező rendőrségi szimatkutya, és ennek tiszteletére a surrey-i rendőrség főhadiszállásán ünnepséget is tartottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top