nlc.hu
Szabadidő

Elhunyt Ken Block

Gyászol a motorsport, meghalt Ken Block

Hómobilozás közben szenvedett balesetet a sokoldalú rally-szupersztár.
Ken Block rallyversenyző

A hazai motorsport tragédiával zárta az évet, és most újabb veszteség érte a motorosokat, igaz, a halálos baleset nem Magyarországon, hanem Utah-ban történt, áldozata pedig az 55 éves Ken Block rally-szupersztár, kaszkadőr- és extrémsport-bajnok.

„A legmélyebb fájdalommal erősítjük meg, hogy Ken Block korábban a mai napon, hómobilozás közben elhunyt” – írta hazai idő szerint kedden éjjel kiadott, rövid közleményében a Gymkhana-ikon csapata, a Hoonigan, amit az usaracing.hu tett közzé.

„Ken egy látnok, úttörő és ikon volt. Ami viszont a legfontosabb: édesapa és férj. Leírhatatlanul hiányozni fog. Kérjük, tartsák tiszteletben a család magánszféráját, miközben gyászolnak” – folytatódott a közlemény.

A Wasatch megyei seriffhivatal tájékoztatása szerint hétfő délután 2 órakor egy meredek lejtőn haladva nagyot bukott a sportoló, járműve pedig a testére zuhant és maga alá temette. Olyan komoly sérüléseket szerzett, hogy a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni.

Felesége, Lucy és három gyermekük gyászolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top