nlc.hu
Szabadidő

Hidegrekord Erdélyben

Mínusz 31 fokot mértek Erdélyben

Az idei tél legalacsonyabb hőmérsékletét mérték Erdély legtöbb településén.
Jéggé fagyott férfi

A legalacsonyabb értéket, mínusz 31 Celsius-fokot a Kárpát-kanyarban, Bodzafordulón rögzítették helyi idő szerint fél 7 és 7 óra között. Ez az idei tél eddigi legalacsonyabb hőmérséklete Romániában – közölte a szolgálatos meteorológus az Agerpres román hírügynökséggel.

A nagyszebeni regionális meteorológiai szolgálat jelentése szerint ehhez közelítő értékeket mértek Hargita megyében is: Gyergyóalfaluban mínusz 23,6, míg Csíkszeredában mínusz 23,2 Celsius-fokot mutattak a hőmérők, és a legtöbb székelyföldi településen is hasonló értékeket rögzítettek. Nagyszebenben mínusz 18, Kolozsváron mínusz 13 fok volt.

Románia-szerte fagypont alá csökkent a hőmérséklet, a legenyhébb időjárás a Fekete-tenger partján volt, Konstancán mínusz 4 Celsius-fokot mértek.

A román Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerdán fagyos időre figyelmeztető, elsőfokú riasztást adott ki, mely szerint szombatig Erdély, Máramaros és Moldva térségében az éjszakai és reggeli órákban mínusz 18 és mínusz 25 Celsius-fok közötti hőmérsékletre kell számítani. Erdélyben Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Szeben és Brassó megyében várhatók különösen alacsony hőmérsékleti értékek.

A hideg hazánkat sem kíméli, hétvégén még a Balaton is elkezdett befagyni!

Forrás: MTI/nlc, Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top