nlc.hu
Szabadidő

Liptai Claudia a Nő a Tét-ről

„Bevallom, félek a rossz kommentektől, mert rossz kedvem lesz” – Liptai Claudiával beszélgettünk

Új formátummal jelentkezik a 95.8 Sláger FM, amely a rádió digitális platformjain - Youtube és minden podcast felületen - mutatja be Liptai Claudia talkshow-ját, „a Nő a tét” című műsort. Nemcsak a megjelenés helye, de a formátum tematikája is igazi újdonság. Liptai Claudia és stúdióvendégei minden adásban olyan témákat járnak körül – a toleranciától a meztelenségig – amelyekben egy közös vonás van: a kendőzetlen őszinteség.

Liptai Claudia először próbálja ki magát a Youtube-on, és bár sokáig ellenállt az online platformoknak, egy éjjel jött ihletnek köszönhetően úgy döntött, mégis belevág.

A félelem tartott vissza sokáig. Az, hogy vajon képes vagyok-e erre – kezdte az nlc-nek Claudia. – Ezt nem egy olyan apparátus, mint a tévé, teszi alám, és azt tudom csinálni, amit tudok, hogy tudom, hanem ezt nekem kell létrehozni. Vállalnom kell a következményét, hogy mi van, ha nem sikerül. Mint a legtöbb emberben, akik azt érzik, inkább nem mennek bele olyan helyzetekbe, amik kockázatosak. Ezzel, hogy ezt csinálom, magamnak is adok egy komoly terápiát, és az embereknek.”

Nincs olyan, hogy holnap ne gondolhatnál mást és ne vághatnál bele bármibe! Csak tedd bele a kellő munkát és annak meglesz az eredménye.

Liptai Claudia

Liptai Claudia (Fotó: Trenka Attila)

A Youtube-on más közönséggel találkozik az ember, hiszen a tévében nem feltétlenül jut el a nézők véleménye a műsorvezetők felé. Claudia igyekszik felkészíteni magát arra, hogy ezúttal bárki kendőzetlenül kifejtheti a véleményét, akár a videók kommentszekciójában.

Egyelőre nem vagyok erre felkészülve. Alapból ritkán olvasok kommenteket, bár eddig mindig meglepetéssel fogadtam, hogy a közösségi oldalaimon a követőim inkább pozitív megjegyzéseket szoktak fűzni a tartalmaimhoz és szerencsére kevés negatív talál meg. Bevallom, félek a rossz kommentektől, mert rossz kedvem lesz, elbizonytalanodom, hogy miért is csinálom. Szerencsére most még kimondhatom, az emberek kilencven százaléka azért követ, mert érdeklem őket és szeretnek. Ez komoly tanulólecke lesz, hogyan fogom tudni kezelni, megmerem-e majd nézni.

Hozzátette, teljesen nem tudja az ember felvértezni magát a bántások ellen, de van különbség negatív kritika és építő kritika között. „Azért vagyok olyan, amilyen, mert megérint minden, de azok a fajta megnyilvánulások, amiknél érzem, hogy nincs mögöttes tartalom, csak a düh vagy a saját maga iránt érzett elkeseredettség az életében, az nem jut el hozzám. Amikor valódi kritikát fogalmaz meg valaki, ami a legritkább, például „De jót lett volna, ha azt is megkérdezed, vagy kíváncsi lettem volna még másra is”, annak nagyon örülök.

Ahogy az első adásban is látható, Claudia vendégei néha érzelmes, olykor sokkoló történetek mesélnek el, ami a műsorvezetőt is megérintette. „Volt, hogy elérzékenyültem, meglepődtem, lesokkolódtam. Ezeket mind átéltem, de éppen ezért csinálom. 25 éve foglalkozom ezzel, nem azt mondom, hogy már rutinból csinálom, de volt már olyan, ami nem hozott ki belőlem érzést, pedig imádok érezni. Imádom azt, hogy leülnek és nem aszerint folyik a beszélgetés, hogy végig megyünk a megadott kérdéseken, hanem tudnak olyat mondani, ami meglep vagy ahogy a vendégek egymásra reagálnak. Semmi nem megjátszott, előírt, hanem emberi beszélgetések, emberi reakciók történnek meg.

Liptai Claudia

Liptai Claudia (Fotó.: Trenka Attila)

Az első etapban érintjük a tolerancia témáját, kinek látszol – kinek játszol, ismerkedés, meztelenség. Azt gondolom, az emberek utálják a small talk-ot, amikor semmiről nincs szó, csak érintve beszélünk dolgokról. Ebben a műsorban, a néző azt fogja hallani, amiről ő is beszélget a barátnőivel, férjével, családjával. Célom, hogy olyan témák legyenek, amik megérintik a nézőt. Például nekem is volt egy válásom, amivel nekem jó tapasztalatom volt, de az rajtam múlt. Ha az én történetemmel egy embernek adok egy lökést, hogy felhívja a volt férjét/feleségét, és azt mondja: – Figyelj, hallgattam most valamit és magamra ismertem, hogy hülye vagyok. Csináljunk ezzel valamit. – akkor megéri. Nagy misszióm ez, nem biztos, hogy sikerülni fog, de reménykedem benne.

A műsorvezető kiemelte, ahhoz, hogy ez létre jöhessen, a legnagyobb támogatást kapta férjétől, Pataki Ádámtól. „Amikor ez az ötlet megszületett, egy nagyon nehéz időszakomat éltem és láttam az Ádámon, rendkívül szeretné, hogy valami jó dolog történjen velem. Ő a legnagyobb támogatóm, rajongóm. Mindennap biztatott, hogy jó lesz, csináljam. Amikor a műsor sajtótájékoztatójára mentünk, megállított és azt mondta: Emlékszel, amikor azon az októberi napon először meséltél nekem erről? Ma itt állsz, holnap ebből egy műsor lesz és ezt te csináltad. Nekem ő olyan, mint egy életvezetési tanácsadó, aki végig visz az úton és folyamatosan emlékeztet arra, mire vagyok képes. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ő a férjem.

A Nő a tét első adása március 3-án 20 órától a Youtube-on, míg a 95.8 Sláger FM összes podcast csatornáján 22 órától lesz elérhető. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top