Szabadidő
Szponzorált tartalom

7 lépés a kiegyensúlyozott életért

A te életed kiegyensúlyozott? Ha igen, gratulálunk, biztosan sokat tettél, teszel a sikerért. Ha viszont nem, itt az ideje azzá tenni. Elmondjuk, hogy érdemes hozzáfogni. 

Mindannyian kiegyensúlyozott életre vágyunk, de a legtöbben magunk sem tudjuk, mit tehetnénk érte. A zakatoló hétköznapok forgatagában nem könnyű helyt állni, sokszor sem időnk, sem energiánk magunkkal foglalkozni, pedig minél jobban elhanyagoljuk a testünket és a lelkünket, annál nehezebb kiszabadulni a mókuskerékből. Olyan tanácsokat hoztunk, amelyek hozzásegítenek, hogy az életed sínre kerüljön.

Bár nem könnyű a feladat, ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog légy, szeretned kell önmagad. Hiszen eleve negatívból indulsz, ha magaddal sem vagy kibékülve. Ha lelki gondok gyötörnek, vagy úgy érzed, megoldatlan traumáid vannak, kérj vagy szerezz segítséget. Ez az első fontos lépés.

Ép testben ép lélek – a régi mondás sohasem veszít hitelességéből. Ha nem mozogsz rendszeresen, itt az ideje elkezdeni. Nem, ezen a ponton ne lépj túl, hiszen a testi egészség az alapja a jólétednek. A rendszeres edzés hosszú távon segíti a tested és a lelked is. Ha úgy érzed, jól jönne egy kis plusz motiváció, kontroll, vagy segítségre van szükséged, hogy miként kezdj bele a rendszeres mozgásba, akkor egy okosóra hasznos társad lehet. A segítségével képet kaphatsz kondíciódról és fejlődésedről, mérheted pulzusod, követheted az edzéseid során elért eredményeket, sőt, akár arra is finoman figyelmeztet, hogy ne üldögélj annyit egész nap.

A kiegyensúlyozott hétköznapokat csak úgy teremtheted meg, ha időt szánsz magadra. Ne légy rest, csináld, amit szeretsz, vagy ami jól esik. Egy nehéz nap után csak arra vágysz, hogy lazíts egy kicsit? Tedd meg! Használd az okosórán elérhető applikáció légzőgyakorlatait, engedd el a napi stresszt.

okosóra mozgás

Van hobbid? Ha még nincs, fogalmad sincs arról, milyen jó érzés a kedvenc elfoglaltságoddal törődni. A legtöbb hobbi nemcsak kikapcsol, hanem fel is tölt. Lehet, hogy a sportban találod meg az életed értelmét? Próbálj ki minél több mozgásformát: fuss, ússz, kirándulj vagy táncolj és kövesd az okosóráddal az edzéseid során elért eredményeket. Figyeld fejlődésed és tűzz ki célokat – hidd el, elképesztő jó érzés lesz el is érni azokat.  

Közérzeted függhet attól, hogy mikor, mit, na meg hogy mennyit eszel. A szakemberek azt mondják, hogy inkább kis adagokat fogyasszunk, és naponta többször étkezzünk, legalább ötször. A vitaminpótlásról sem szabad elfelejtkezni, ahogyan a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására is ügyelni kell a szervezet optimális működésének érdekében. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy jól csinálod egyszerűen vezess étel és ital naplót az okosóra applikációjában, így könnyebben átláthatod mit eszel, mennyit iszol, segít rendszert vinni szokásaidba. Sőt az okosóra inspiráló üzenetekkel ösztönöz például a megfelelő vízfogyasztásra is. 

Töltekezz az élményeidből. Ha magad sem tudod, mi tenne boldoggá, készíts bakancslistát, aztán törekedj arra, hogy elérd az álmaidat. Utazni szeretnél? Strandolni? Egy izgalmas koncertre vágysz? Ki ne hagyd, érezd jól magad. Aztán ha teheted, kösd össze a kellemeset a hasznossal és a programjaid során viseld okosórád, hiszen a táncolás felérhet egy edzéssel. Ússz egy jót, vagy pancsolj egyet a családdal, barátaiddal és máris nem kell azon agyalnod, hogyan teljesítsd a napi mozgásigényedet –  a vízálló okosóra pedig mindezt rögzíti.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top