Szabadidő

A titkos takarító

Nap mint nap szembesülünk azzal, hogy városainkra ráférne egy nagytakarítás, vagy egy titkos takarító tündér, aki éjszakánként összeszedi, amit mi magunk után hagyunk. Ő még sajnos nem született meg, de itt van Tamás, akitől mindannyian tanulhatunk.

“Minden nap azt hallom és gondolom, mekkora kosz van a városban” – kezdi a titkos takarítónk. Az ő történetében az a különleges, hogy itt nem állt meg. Elhatározta, hogy minden nap legalább 10 percet takarít a város valamelyik forgalmas, de förtelmes pontján. Miniatűr takarítóeszközöket hord magával, és azt mondja, ez mindenki zsebében elférne. “Ha otthon takarítasz, ugyan ezt a városban is megteheted!” – üzeni mindannyiunknak, és milyen igaza van. Tamás szembefordul a pesszimistákkal, és akkor is leszed egy graffitit, ha tudja, holnap nagy valószínűséggel egy másik jelenik majd meg a helyén. Az motiválja, hogy egy szebb környezetben mindannyian jobban érezzük majd magunkat. Miért nem segítünk neki?

A titkos takarító

Hogy Tamás vágya teljesüljön, és egyre több emberre használhassuk a mosolygós jelzőt, a Coca-Cola hozzá hasonló megszállott hősöket keres. Olyan embereket, akik mindent megtesznek azért, hogy mosolyt csaljanak mások arcára, akik nem hivatásból, hanem kedvtelésből tesznek jót. Ha magadra vagy egy ismerősre ismersz a leírásból, ne habozz, és látogass el a www.addtovabbajot.hu oldalra. Itt jelentkezhetsz, illetve még több megszállott hős történetével ismerkedhetsz meg.
Add tovább a jót Te is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top