Szabadidő

Mozaik – összeáll a kép

Egyetlen szó. Egy szóból száz. Ezt a száz szót valami összeköti egymással. Hogy mi? Azt még mi sem tudjuk. De három improvizált történeten és néhány közjátékon keresztül közös asszociatív utazásra és kalandra indulunk, hogy aztán megleljük az összefüggéseket, a káoszból rendet teremtsünk és a hat ember játékából – mint apró mozaikokból – egy nagy egésszé álljon össze az este.

Sokszor érezzük, hogy nincsenek véletlenek. Hogy mindennek van valami oka. Az emberek ősidőktől fogva keresik a válaszokat a miértekre, összefüggéseket fedeznek fel, bonyolult kapcsolatrendszereket látnak át. A Mozaik című előadás is összefüggéseket keres – hogy hogyan kapcsolódnak egymáshoz viszonyok, élethelyzetek, figurák, gondolatok. A kapcsolat lehet egyszerű vagy bonyolult, kézenfekvő vagy merőben szimbolikus is.

Mozaik – összeáll a kép

A Mozaikban a nézők által megadott szóból kiindulva három párhuzamos történeten indulunk el. Az improvizált történeteket elválasztó közjátékokat ugyanez a szó ihleti – azt járják körül, más-más nézőpontból. A három történet látszólag semmilyen kapcsolatban nincs egymással. De minden, ami elhangzik, később jelentőséget nyer: minden, ami a színpadon történik, hatással van valami másra, s az este végére egyre több összefüggés bontakozik ki. Az előadásban egyfajta utazásra invitáljuk a nézőket, ahol nem kész válaszokat adunk nekik, hanem bevonjuk őket, hogy gondolkozzanak, és velünk együtt keressék ezeket az összefüggéseket.
Bemutató: 2014. március 29.

Mozaik – összeáll a kép

Játszók: Boldoghy Borbála, Palkovits Nóri, Huzella Juli, Várady Zsuzsi, Molnár Levente, Kiskovács Attila, Rada Bálint, Tóth Barnabás – Momentán Társulat
Helyszín: Impró – kreatív töltőbázis, Ó u. 4.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top