Budapesti Nyári Fesztivál

Nyári színházi és koncert-dresszkód – 15 tipp a stílusos megjelenésért!

A nyári esték illata, a szabadtéri előadások atmoszférája semmihez sem hasonlítható. A különleges alkalmakra öltözzünk mi is egy kicsit különlegesen! Lássuk, mire érdemes ügyelnünk!

 

Akár egy szabadtéri előadásra, akár az Operaházba készülünk a jól megérdemelt kultúraporciónkért, néhány alapszabályt érdemes betartanunk a ruhánk kiválasztásakor.

1. Akármilyen meleg van, hagyjuk a papucsokat, a sarukat, a rövid sortokat és a miniszoknyákat a fesztiválokra! Egy gálára és az esti előadásokra az elegánsabb, alkalmi öltözet a megfelelő viselet – mi is másképp fogjuk érezni magunkat egy, az eseményhez méltó ruhában!

Nyári színházi és koncert dresszkód – 15 tipp a stílusos megjelenésért!

2. Az elegáns színházi előadásokra, premierekre tabudaraboknak számítanak a nőknél a mélyen dekoltált ruhák, a feliratos, a szivárvány színeiben flitterektől fénylő felsők, a férfiaknál pedig az izompóló és a bermudanadrág.

3. A ruhánk lehet csinos és sejtető, de a merész, átlátszó változatokat jobb, ha elfelejtjük. Idén is hódítanak a nude árnyalatok, ezeket a komolyzenei programokon is bátran viselhetjük.

4. A nyári esték elegáns szabadtéri eseményeire az örökké divatos fehér színt is választhatjuk! Jól mutat a napbarnított bőrön, de érdemes más színnel kombinálni, például egy púderes árnyalattal a kifinomult hatás érdekében.

5. A fekete örök klasszikus, így ha egy csinos és visszafogott feketében jelenünk meg az Operában, nem foghatunk mellé. De ha túl meleg vagy párás az időjárás, inkább viseljünk világosabb – de nem rikító – színeket.

6. Ha el tudjuk képzelni, hogy az estére kiválasztott outfit megfelelő lenne akár bevásárolni is, akkor gondoljuk újra a viseletünket! Egy komolyzenei koncertre, pláne az Operába nem megyünk minden nap: igyekezzünk ennek megfelelően felöltözni, és ezzel is megadni az eseménynek járó tiszteletet!

7. A férfiaknak ajánlott a hosszú ujjú ing viselése, de a nyakkendőt egy szabadtéri előadáson nyugodtan elhagyhatják.

Nyári színházi és koncert dresszkód – 15 tipp a stílusos megjelenésért!

8. Nemcsak az elegáns eseményeken, de a hétköznapokon is a megbocsáthatatlan öltözködési bakik közé sorolhatjuk a férfiaknál a fehér zokni viselését! A világító fehér zokni helyett a nadrággal megegyező színű és kellő hosszúságú zokni a stílusos választás.

9. A másik leggyakoribb férfi öltözködési hiba az elegáns hosszú nadrág-túraszandál kombináció. Az értelmét ne firtassuk, egyszerűen csak rejtsük el a nem kívánt lábbelit párunk elől!

10. Egy-egy finomabb, de hangsúlyos kiegészítőt felvehetünk az elegáns eseményekre is, azonban ne essünk túlzásba! Akármennyire is szeretnénk jól kinézni, nem az a cél, hogy minket nézzenek, hanem az előadást. A most divatos borítéktáskákat bátran vihetjük magunkkal!

11. Ha úgy tartja kedvünk, kalapot is viselhetünk, és – a férfiakkal ellentétben – az előadások alatt is rajtunk lehet, azonban ha ez a mögöttünk ülőt zavarja, le kell vennünk.

12. A stóla a hűvösebb esték remek kelléke lehet, nemcsak elegáns, de jó szolgálatot is tehet nekünk, azonban ne keverjük össze a – hétköznapokra egyébként tökéletes – most divatos poncsóval!

13. Ha melegnek is érezzük az időt, akkor is viseljünk testszínű harisnyát, ha az Operába készülünk!

Nyári színházi és koncert dresszkód – 15 tipp a stílusos megjelenésért!

14. Válasszunk olyan cipőt, aminek van egy kis sarka: a vonalainknak is jót tesz, és mi is csinosabbnak érezhetjük magunkat. Az extrém magas, platformos tűsarkúkat és a balerinacipőket hagyjuk a szekrényben.

15. Habár manapság rendkívül sokféle öltözködési stílussal találkozhatunk már az Operában is, és az alulöltözéshez hasonlóan a túlöltözés is elronthatja a komfortérzetünket, így ügyeljünk a kevesebb néha több alapszabályára!

Fontos, hogy mindig, minden esetben jól érezzük magunkat a választott ruhában, de ha megadjuk a kellő tiszteletet az adott eseménynek és az ott fellépő művészeknek, a mi kulturális élményünk is emelkedettebb lesz.

Budapest két szabadtéri színházában, a Margitszigeten és a Városmajorban, idén is 12 héten át zajlik a fesztivál: több mint száz programot kínálnak minden műfajban, így akár a teljes nyári ruhatárad bemutathatod, a programok jellegéhez igazítva. Inspiráció a választáshoz: www.szabadter.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top