Budapesti Nyári Fesztivál

Ezek a filmzenék felkavarják az érzéseid

Vannak filmek, amelyek kitörölhetetlen nyomot hagynak bennünk. Sokszor nem is emlékszünk már részletesen a történetre, csak arra az ellenállhatatlan hangulatra, ami a hatalmába kerített, amikor néztük, és ami újra és újra magával ragad, ha felidézzük emlékeinkben, vagy meghalljuk valahol a jellegzetes dallamokat, amelyek a képsorok alatt szóltak. Tíz olyan filmzenét gyűjtöttünk össze, amelyek örökre belénk ivódtak, és amelyek bármikor képesek felkavarni vagy megnyugtatni a lelket. Szakíts rájuk egy kis időt, és garantáltan kikapcsolódsz!

 

Szeretnél egy kicsit kiszabadulni a lélekölő elvárások nyomása alól? Fásulttá tettek a mindennapos gondjaid? Úgy érzed, az állandó stresszben elsorvad a lelked, elveszted a könnyedséged? Van egy azonnal ható gyógymód, amelytől legalább egy kis időre visszakaphatod azt az önfeledtséget, szárnyalhatnak az érzelmeid, és a fantáziád is kedvére csaponghat. Egy vény nélkül kapható, természetes hatóanyagú szer. A muzsika. A zene felszakítja a lelked béklyóit, megidézi rég elfeledett emlékeid, átmozgatja begörcsölt és elgémberedett érzelmeid. Napi egyszeri alkalmazása javítja az általános kedélyállapotot, és csökkenti a betegségek kialakulásának kedvező stresszszintjét a szervezetben. Figyelem: az alábbi híres filmzenék pár perces adagjai heves szívdobogást okoznak, és felpezsdítik még a reménytelenül leülepedett lelket is!

Vangelis – Tűzszekerek

 Max Steiner – Elfújta a szél

 John Williams – Csillagok háborúja

 Hans Zimmer – Csillagok háborúja

 James Horner – Titanic 

 Nino Rota – A keresztapa

 Ennio Morricone – A profi

 Vangelis – 1492 – a paradicsom meghódítása

 Simon and Garfunkel – Diploma előtt 

 Hans Zimmer – Esőember

 Franco Micalizzi – Az ördög jobb és bal keze

 

Tetszett? Adunk egy ráadást is:

Válogatás Ennio Morricone legjobb filmzenéiből

 

Oscar-díjas filmek és filmzenék csendülnek fel a szimfonikus nagyzenekari kísérettel július 15-én a Margitszigeten.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top