Szembejött

Készíts otthon fahéjas pohárkrémet fehér csokoládéval!

A fahéjat télen-nyáron szeretem, de télen még jobb, az illata karácsonyi hangulatot teremt. Készítsd el házilag ezt a csodás pohárkrémet, amivel meglepheted a vendégeidet karácsonykor.

A Süss, Alkoss, Díszíts! (SAD!) 28. fordulójára készítettem ezt a finom fahéjas pohárkrémet. Nagyon örültem, mikor megláttam a kiírást, mert nekem is a fahéj a kedvenc fűszerem. Tavaly télen szoktunk rá a fahéjteára: csak fahéj és barna cukor vagy méz, téli estéken nagyon jól esik, testet-lelket melegíti. A fahéj nagyon egészséges, állítólag hozzájárul a szervezet szénhidrát-cukor egyensúlyának fenntartásához, valamint emésztésjavító, étvágyserkentő és gyomorerősítő hatású is. Mézzel keverve pedig igazi csodaszer.

Készíts otthon fahéjas pohárkrémet fehér csokoládéval

Most mascarponés pohárkrémbe volt kedvem fahéjat tenni, nagyon jól átjön a fahéjíz a lágy krémben. Hogy ne legyen unalmas, fehér csokival dobtam fel – nem igazán szeretem a fehér csokit, de mostanában valahogy birizgálja a fantáziámat, hogy mit lehet belőle kihozni. Örömmel jelentem: fahéjjal nagyon jól párosítható!

A receptért irány a Sweet home caféblog!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top