Szép kertek

A gyönyörű balkonnövények titka

Egyszerű praktikákkal és egy kis gondoskodással csodát tehetsz az erkélyeden és a kertedben élő növényekkel egyaránt! Lássuk, mikre érdemes ügyelned!

Mindig alulról öntözz!

Idővel a föld megkeményedhet a sok locsolás hatására, így az alsóbb rétegek nem szellőznek jól és nehezebben jut el a víz is a gyökerekig. Fontos, hogy a cserepek alja lyukas legyen, hogy a felesleges víz távozni tudjon: tégy alátétet a cserepek alá és abba öntsd a vizet locsoláskor, így a növény fel tudja szívni a számára szükséges mennyiséget.

A gyönyörű balkonnövények titka

Figyelj a víz hőmérsékletére!

Ugyanúgy, ahogy neked sem tesz jót a jéghideg víz, ha fel vagy hevülve, a növényeknek is jobb, ha szoba-hőmérsékletű vízzel öntözzük őket, főleg nyáron érdemes erre odafigyelni. Ha hagyjuk egy kicsit állni a vizet, és úgy kerül a virágföldbe, a levelek barnás elszíneződéseit is elkerülhetjük. Az esővíz és az állott ásványvíz kifejezetten jót tesz a növényeknek!

Pótold a tápanyagokat!

A virágföld tápanyagkészlete hamar kiürül, így granulátummal vagy rúd formájában mindig pótold az ásványi anyagokat, de ezt egy egyszerű házi praktikával is megteheted: ha tojást főztél, a héját hagyd a vízben állni néhány óráig, majd locsold meg a virágaidat! A benne található ásványi anyagoktól virágaid egészségesebbek lesznek és gyorsabban fejlődnek.

Csinosítsd és fürdesd meg a növényeidet!

Az elhalt virágokat rendszeresen távolítsd el le, ugyanis a hervadó virágok leszedésével a növénynek sokkal több energiája marad az új hajtásokra és virágokra. A megnyúlt hajtásokat csípjük vissza, mert így tömörebb, esztétikusabb lesz a növényünk. A növényeidnek is jólesik egy frissítő zuhany a nyári forróságban: állítsd bele a kádba őket és enyhe sugarú zuhannyal most le őket!

Tipp: Ha a nyaralás idejére nincs, aki öntözze a növényeidet, vegyél egy gombolyag pamutfonalat és tedd bele egy nagy vödör vízbe. A fonal szálát nyomkodd bele az alacsonyabban lévő virág földjébe, így az fel tudja szívni a megfelelő folyadékmennyiséget!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top