Egészség

Védd az érfalat tornával

A visszerek fala idővel veszít rugalmasságából, ám védőtorna segítségével megelőzhetők a visszértágulatok a boka, térdhajlat és a comb területén.
  1. Védd az érfalat tornávalFeküdj a hátadra, emeld meg mindkét lábad egyenesen a plafon felé, majd kezdj el biciklizni a lábaddal! Néha állj meg és végezz bokakörzést a levegőben!
  2. Hanyatt fekve húzd fel az egyik lábad és behajlított helyzetben tedd le a talpad a földre! A másik lábadat emeld fel és tedd rá a pihenő térdedre! Csináld felváltva!
  3. Hajlítsd lábujjaid a talp irányába úgy, mintha szeretnél megmarkolni vele valamit, majd lazítsd el! Ismételd meg többször!
  4. Még mindig hanyatt fekve, egyik lábad talpra húzva, a másikat nyújtva tedd a talajra. Csináld felváltva!
  5. Emeld nyújtott (vagy hajlított) lábad függőlegesig visszafeszített lábfejjel, majd engedd a talaj közelébe, spiccbe feszítve a lábfejed! Végezd el a másik lábaddal is!
  6. Lépkedj helyben lábujjra, majd sarokra emelkedve, felváltva!
  7. Állj négykézláb, könyöködet tedd a talajra! Egyik lábadat emeld a magasba, lefeszített lábfejjel, majd hajlítsd a térded, és pipálva feszítsd vissza lábfejed. Néhány ismétlést követően végezd el a másik lábaddal is!

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top