Egészség

5 ok, amiért a visszér kialakulhat

Örökölted? Nő vagy? Egész nap ülsz? Mitől lesz valakinek visszere, és miért ússza meg valaki, aki hasonló adottságokkal rendelkezik? 5 ok a visszér kialakulására.

Terhesség
A terhes nők jelentős részénél alakulhatnak ki visszerek, ezek azonban csak részben köszönhetőek a magzat fejlődéshez köthető túlsúlyhoz. A terhesség alatt kialakult visszerek egy része ugyanis már az első trimeszterben megjelenik, amikor túlsúlyról még nem beszélhetünk, ilyenkor ugyanis hormonális okokat kell keresni.

5 ok, amiért a visszér kialakulhatÜlőmunka
Az ülőmunka az egyik legrosszabb, ami egy lábbal történhet. A folyamatosan lógatott láb ugyanis legalább annyira káros, mintha minden nap 8 órát repülnénk. Ezért különösen fontos, hogy óránként legalább egyszer felálljunk és átmozgassuk tagjainkat.

Túlsúly
A túlsúly nemcsak a gerincet, de a lábakat és az ereket is megterheli. A felhalmozódó zsírnak köszönhetően az érfalak rugalmatlanná válnak, ami elősegíti a visszerek megjelenését. Ezt megelőzendő, még akkor is érdemes heti pár órát mozogni (például úszás vagy séta), ha a fogyókúrába már beletörött néhányszor a bicskánk.

Állómunka
Ha valaki dolgozott már úgy, hogy napi 8-10 órát kellett egy helyben állnia, az tudja, hogy mennyire elnehezültek a lábai a nap végére. Ha valaki éveken keresztül ilyen megterhelésnek teszi ki a lábait, az jobb, ha számol vele, hogy néhány év, és az első visszerek megjelennek a lábon.

Hajlam
Ha a szüleink és a nagyszüleink is küzdöttek visszérproblémákkal, akkor nagy eséllyel mi sem ússzuk meg. Az ugyanis, hogy kinek mennyire rugalmas az érfala, vagy mennyire strapabíróak az erei, ugyanúgy örökletes kérdés, mint hogy kinek milyen színű a haja. Így aztán már fiatal, panaszmentes korban érdemes elkezdeni a kezelést a későbbi szövődmények elkerülésének érdekében.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top