Egészség

Pihentető kavicsos lábfürdő otthon – wellness a lakásban

Nincs időd elmenni fürdőbe? A lábaid valami kényeztetésre vágynak? Van néhány jó tippünk.

 Pihentető kavicsos lábfürdő otthon – wellness a lakásbanA váltó- vagy úgynevezett Kneipp-fürdő a láb egyik legjobb barátja. A hideg-meleg váltófürdő ugyanis stimulálja az ereket, ezáltal erősíti az érfalakat. Felpezsdíti a láb vérkeringését, ami különösen a visszeres lábnak tesz jót. Persze a legjobb az lenne, ha minden lakáshoz tartozna egy ilyen fürdő, de pénz és hely hiányában sajnos a takarékos megoldások után kell nyúlnunk.

Hozzávalók a házi lábfürdőhöz

• 2 db akkora lavór, amelyben tudsz lépkedni
• 1 db kisebb lavór, amiben a talpad kinyújtva elfér
• kavicsok a lavórok aljára – kertészeti és barkácsboltokban is találsz (nem apró, hanem közepes méretű kavicsokra lesz szükséged)

Az egyik lavórba önts nagyjából 40 fokos vizet, a másikba pedig 15-20 fokosat. A lavórok alját rakd tele kavicsokkal! Először lépj bele a forró vízzel teli lavórba, tölts benne egy percet, majd cserélj. Jöhet a hideg. Ismételd meg, ahányszor csak jólesik. Majd a harmadik házi medencébe önts 30-33 fokos vizet, csepegtess  bele illóolajat, és áztasd abban a lábad, ameddig csak a kedved tartja.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top