Szép lábak

Mit kell tenned a szép lábakért?

A túlsúly leadása, mértékletes, de keringésélénkítő mozgás, a sokáig tartó álló- és ülő helyzet elkerülése - sok jó tanácsot írtunk már a visszeres panaszok megelőzése érdekében. A legtöbben mégis későn kapnak észbe.

Visszér-szótár, hogy tudd, mit tegyél a szép lábakértLábunk egészségére nem lehet eléggé odafigyelni, a legjobb, ha már a legelső gyanús panaszoknál észbe kapunk. A visszértágulattal rendelkező betegeknek először rendszerint az tűnik fel, hogy a lábukban kellemetlenül égő, feszülő érzés van, vagy viszket, illetve gyakori az éjszakai lábszárgörcs. Ezek még csak az első tünetek, de ha már ekkor nem kapunk észbe, és nem teszünk tudatos lépéseket, akkor elveszítjük az esélyt, hogy idejekorán megállítsuk vagy késleltessük a komolyabb panaszok jelentkezését.

Kezdjünk időben gyógyhatású készítményeket használni, ne üljünk a tévé előtt, inkább sétáljunk nagyokat a jó levegőn, és gondoljuk át globálisan az életmódunkat! Már többször írtunk egy egyszerű módszerről, a lábak felpolcolásáról is; ez jót tesz a vénáknak, hiszen megakadályozza a vér pangását. Ha pedig szívesen olvasnál egy pozitív példát, akkor kattints ide!

A legtöbben azt hiszik, hogy a fáslit csak a lesérült sportolók és az idős emberek használják, pedig a visszeres panaszokkal küzdőknek rengeteget segíthet. Arra szolgál, hogy „megtámogassa” az érfalakat, kötőszöveteket, kívülről mesterségesen megtámassza az érfalat. Hiába lehet kényelmetlen – nyátron pedig meleg – a rugalmas pólya, a szoros fáslizás krónikus visszérnél elengedhetetlen. Sokan nem tudják, hogyan kell szakszerűen fáslizni, hogy a lehető leghatékonyabb legyen – és ne csavarodjon, ne nyomjon, illetve jól tartson -, erről itt tájékozódhatsz!

Végül pedig egy bárki számára elérhető gondoskodás a lábnak: egy sor készítmény, szer ígér jobbulást a vénás panaszokra, ezek közül természetes gyógyír lehet például az E-vitamin-tartalmú olaj. Akinél viszont már kiütköztek a bőrön az első seprűerek, lilás hálók, gyakran van nehézláb-érzése, vagy éppen visszérműtéten esett át, annak a patikákban vény nélkül kapható krémeket ajánljuk, amelyek heparint tartalmaznak.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top