Szépüljünk

A szép haj titka

Neked is sokszor sprõd, fénytelen a hajad? Ilyenkor ráadásul ilyenkor gyorsan elvékonyodik? Ezért fontos, hogy a szervezetünket folyamatosan lássuk el vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel.




A hajnak bonyolult a szerkezete, felépítésében a legfontosabb szerepet az A-vitamin játssza. Érdemes kúraszerűen alkalmazni a patikákban kapható A-vitamin olajat, amelyet gyengéden, de mégis határozottan masszírozzunk a fejbőrbe, és a hajszálakba.

A C-vitamin megóvja a hajat a roncsoló környezeti hatásokról, ezért együnk sok citromot, narancsot, kivit, és almát.

A biotintól hajunk dússá és csillogóvá válik. A biotint a bélrendszerben található baktériumok hozzák létre, ehhez fogyasszunk sok tojássárgáját, májat, szóját, diót, szardíniát és hántolatlan rizst. Akinek a haja erősen töredezik, annak B-vitaminban gazdag tápanyagokra van szüksége, mint a burgonya, a joghurt, gomba, a búzacsíra.





A belső táplálás mellett külső kényeztetésre is szüksége van szépségünk koronájának. A hajápolási termékek piacán igazi különlegességnek számít az éjszaka ható hajpakolás. Lefekvés előtt a laza, illatos, hatóanyagokkal dúsított hajkrémet vigyük fel a hajra, finoman nyomkodjuk a hajszálakba, majd a fésűvel egyenletesen oszlassuk el, hogy mindenhova jusson belőle. Majd reggel mossuk le. Nem kell tartanunk attól, hogy összekenjük a párnát, és fóliával sem kell körbetekernünk a fejünket, mert a krém e nélkül is nagy hatást fejt ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top