Szépüljünk

Feketében – nyáron is!

A divat állandóan és gyorsan változó világában vannak örök darabok. Ilyen az úgy nevezett kis fekete, azaz a fekete kisestélyi ruha is, mely minden korosztálynak, minden szezonban ajánlható.

Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz!






Ideális fazonok és alapanyagok


A kis fekete Coco Chanel nevéhez fűződik. A divattervezőnő az 1920-as években tervezte első, egyszerű fazonú, ám nagyon elegáns megjelenést nyújtó fekete kisestélyi modelljeit, melyek óriási sikert arattak, s máig hatással vannak a divatkreátorokra. Az elmúlt évtizedekben számos sztár – például Edith Piaf, Audrey Hepburn és Diana hercegnő – is gyakran viselt ilyen térd körül végződő ruhákat.







Fekete ruhadarabok idén is szinte minden híres divattervező tavaszi-nyári kollekciójában szerepelnek. Sokan örülnek ennek, hiszen ez a szín karcsúsító hatású. A könnyű, jól szellőző alapanyagokból készült, jó szabású ruhaneműk kellemes viseletet biztosítanak nagy melegben is. A természetes szálú kelmék ideálisak a nyári modellekhez. A laza szövésű, lenge lenvászon, a puha tapintású tiszta pamut és a könnyű viszkóz egyaránt kedvelt most. A nemes anyagok hívei tiszta selyemből, valamint – nyári gyapjúnak is nevezett – vékony, hűvös cool woolból készült estélyi ruhát választhatnak.








A természetes alapanyagok mellett néhány éve megjelentek a bőrbarát műszálas textíliák, melyek nedvszívó képessége vetekszik a tiszta pamutéval. A tactel elnevezésű, rugalmas műszál testre simuló modellekhez is kitűnő. Sőt alsóneműt is gyártanak belőle. Egy szexis fekete tactel melltartó fölé akár átlátszó fekete csipkéből vagy muszlinból varrt blúzt is vehetünk.













A szabásvonalak ugyancsak fontosak a fekete nyári modelleknél. A rövid vagy hosszú ujjú ruháknál jó, ha a karöltő kissé mélyebb. A nagy dekoltázs és a felsliccelt szoknyarész szintén szellősebb viseletet biztosít.












A kétrészes ruhák kedvelői derekat szabadon hagyó topot és csípőszoknyát választhatnak az esti partira vagy koncertre.


 


 






 





A vállat megmutató, pánt nélküli, illetve az aszimmetrikus fazonú, félvállas ruhák, felsőrészek is hódítanak a nyáron.











Újdonság a távol-keleti ihletésű, állónyakú, kimonószerű kisestélyi, mely selyemből, brokátból készül.










 


Lezserebb stílusban

Esti és nappali viseletre egyaránt való a bő, lengő szárú nadrágból, illetve topból vagy tunikából álló együttes, mely lenvászonból és selyemből is mutatós. Felsőrészként vékony, selyemfényű fonalból kötött vagy horgolt, lyukacsos mintájú pulcsit is viselhetünk, természetesen fekete melltartó fölött.




Néhány jó tanács

Aki túlságosan komornak tartja a fekete öltözéket, választhat ruhájához fehér vagy színes kiegészítőket: kis muszlinsálat, hosszú selyemstólát és azzal megegyező színű cipőt, táskát. Sokan tartanak attól, hogy a fekete szín idősebbnek mutatja őket. Azonban, ha világos tónusú, például pasztellrózsaszín, vízkék vagy barackszín nyakéket, illetve cicakendőt viselünk, arcbőrünk üdébbnek hat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top