Szépüljünk

A haj egy napja

Tisztában vagy vele, hogy fejed ékének milyen védelemre van szüksége a napi károsodások ellen? Ugye te is azt szeretnéd, ha hajad egészségesen ragyogva díszítene téged?






Ne használj túl forró vizet!
A haj elég érzékeny “jellem” ahhoz, hogy megbosszulja az ellene elkövetetteket. Lássuk, hogyan védheted meg!

Felkelsz, és hajat mosol. Soha ne használj túl forró vizet, hiszen az lenne az első sokk. A kellemesen meleg épp elég lesz! Fontos az is, hogy megfelelő sampont és balzsamot használj, hiszen azok már mosás közben ápolják, hidratálják a hajat. A hajmosás után semmiképp ne kezdd még teljesen vizes hajad kifésülni. Ezzel a felpuhult felszíni réteget tennéd tönkre. Legjobb, ha betekered a fejed egy törölközőbe, és így várod meg, amíg már csak nedves a hajkorona. Ekkor kifésülheted, de ajánljuk a nagy-, ritkafogú fésű használatát.

Most jön a java: a hajszárítás. Akár hajszárítót, akár hajcsavarót választasz, egyik sem a haj kedvence. Mindenképp figyelj arra, hogy a szárítót ne tartsd túl közel a szálakhoz, mert akkor megégnek.





Figyelj arra is, hogy a túl sok hajformázó szer ragacsossá és nehézzé teheti a hajat, ezért a mosásoknál ezeket nagyon alaposan el kell távolítani! Balzsamból is a hajtípusodnak megfelelőt válassz! Ha megtalálod az arany középutat, az eredmény utánozhatatlan lesz.

Ha nagyvárosban laksz, a szmog hatásával is számolnod kell, a szennyeződések szép lassan lerakódhatnak a hajszálakra, ezzel elvéve ragyogásukat. Különösen vigyázni kell az uszoda klóros, vagy a tenger sós vizére. Ezek elvonják a vizet, és törékennyé teszik a hajat. Ha gyakran jársz uszodába, különösen figyelned kell a megfelelő hajápolásra.

Ha odafigyelsz arra, hogy mindig megőrizd hajad megfelelő nedvességtartalmát, akkor nincs veszve semmi. A hajban található nedvesség megóvja a sérülésektől, megőrzi ragyogását és rugalmasságát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top