Szépüljünk

Bõrfiatalító tippek

Bár eljött az õsz is, nem kell búcsút intened a szép és üde bõrnek. Néhány ügyes trükkel tovább megõrizheted a nyári barnaságot, és bõröd életteli, fiatalos maradhat.





A nyári napfény bőrünket vonzóan barnává varázsolja, de emellett csökkenti a faggyútermelést és fokozza a vízleadást is, így a bőr szárazabb, cserzettebb lesz. Ezért nagyon fontos, hogy a szeles, változékony, bőrt nem kímélő őszre egy alapos regeneráló, testápoló kúrával készüljünk.


Kezdd belső megújulással!

Tisztulj homeopátiával!
Az évszakváltás idején érdemes a szervezetet ismét alávetni egy alapos tisztító-méregtelenítő kúrának. Egész szervezetünket megtisztíthatjuk a homeopátiás szerekből összeállított négyféle



Phönix cseppel, melyek közül a bőr regenerációját az Antitox alkalmazásával érhetjük el. A készítmények homeopátiás szereket is forgalmazó gyógyszertárakban kaphatók.

Hidratáld a bőröd belülről!
A napfénytől kiszáradt, vízhiányos bőr hidratálását nagyban elősegíthetjük, ha sok folyadékot iszunk, lehetőleg napi 2, 2,5 litert.

Fogyassz elegendő vitamint!
Bőrszépítő hatásúak az A-, B-, C- és H-vitaminok. Ezek természetes forrásai közül a legfontosabbak a sárga növények, a paraj, a sóska, az élesztő, a sajt, a tojás, valamint a friss zöldségek és gyümölcsök.





Frissítsd fel a bőröd!

Bőrradírok segítségével eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, bőrünk sima, rugalmas és egyenletes színű lesz, fellélegzik, és hatékonyabban szívja be a bőrápolók hatóanyagait. A lebarnult bőr érzékenyebb, ezért apró szemcsés, tengeri sót, barackmag őrleményt tartalmazó testradírt válasszunk (Estée Lauder Private Spa Crystal Glow Body Scrub). Ha a gyenge, mechanikai hámlasztás nem elég hatékony, forduljunk kozmetikushoz, aki mélyebb hatású peelinggel, körkefés kezeléssel segítheti a bőr megújulását.






Hidratáld és tápláld!


• Ne használj szárító szappanokat, tusfürdőket!
Amellett, hogy feszültté, rugalmatlanná, hámlóvá teszik a bőrt, elveszik barnaságunk fényét is. Érdemes természetes, tiszta növényi alapú szappanokat használni, mint például a magas glicerintartalmú Tulasi vagy Lush termékek. A tusfürdők közül jótékony hatású az olajos és erősen hidratáló Dove.

• Őrizd meg a barnaságod!
A napkúrát követően a gyorsan felszívódó napozás utáni testápolók (Estée Lauder Continuous Moisture Créme, NIVEA, Garnier Ambre Solaire „after sun” testápolók) lassítják a hámlási folyamatot, nyugtatják, táplálják és védik a bőrt, ami alapfeltétele a hosszantartó barnaságnak. Tusolás után kenjük be magunkat aloe verás hidratáló zselével. Semmiképp se hagyjuk kiszáradni a bőrt, mert az gyorsítja a barna szín lepergését. Eleinte magas víztartalmú készítményeket használjunk, de ahogy majd egyre hűvösebb lesz az idő, vegyük elő a magasabb zsírtartalmú test- és kézápolókat.

• Természetes bőrfiatalítók
Kiválóan táplálja, puhítja és regenerálja a bőrt a mézes-tejes, a jojobaolajos vagy az aloe verás pakolás. Ha bőrünk túl száraz, éjszakára dörzsöljük be olívaolajjal. Vigyázat, lassan szívódik be, ezért ne a legklasszabb pizsamánkat vegyük fel!





• Vitalizáld!
Vásároljunk, vagy gyógyszertárban készíttessünk E- és C-vitaminban gazdag testápolókat, frissítő zseléket. Bőrnyugtató, ránctalanító hatású a kifejezetten száraz, vízhiányos bőrre ajánlott természetes alapú Tulasi E-vitaminos, olívaolajos testápoló. A C-vitaminos kezelés (C-vitamin szérum, aloe vera gél) pótolja a folyadékhiányt, rugalmassá teszi, fiatalítja a bőrt, és egészséges fényt ad neki.

Tüntesd el a pigment- és májfoltokat!
A napsugárzás okozta foltok ellen hatékony a medveszőlő vagy vörösáfonya kivonat, illetve szükség esetén a mesterséges „whitening” eljárás.

Tartsd edzésben!
Minél közelebbi még a napozás és strandolás élménye, annál inkább kerüljük a fürdőkádat. Inkább zuhanyozzunk, a hideg-meleg váltózuhany javítja a bőr vérkeringését, ami ezáltal rugalmasabb, feszesebb lesz.

Kényeztesd fürdőolajjal!
Minél távolabbi azonban a nyár emléke, annál inkább érdemes lesz ismét bevezetnünk az esti fürdőket. Ha néhány csepp fürdőolajat csepegtetünk a vízbe, megakadályozzuk a bőr kiszáradását, és elősegítjük barnaságának megőrzését. Az aromaterápiás olajak ezen felül még az ellazulásban, relaxációban is segítenek.
(Tulasi 100% növényi alapanyagot tartalmazó aromaterápiás fürdőolajok)





Használd ki az utolsó napsugarakat!

A nyárvégi, őszi napsugarak gyengébbek, ezért kevésbé veszélyesek, mint az erős nyári napfény. Érdemes még egy kicsit élvezni az utolsó napozások bőrszépítő és vitalizáló hatását.

Várj még a szoláriummal!
Nem tesz jót a bőrnek, ha barnaságunk megőrzése érdekében a rendszeres napozást azonnal szoláriummal váltjuk fel. Pihentessük bőrünket legalább két hónapig, mielőtt elkezdjük a mesterséges fénykezelést.

Hogyan segíthet a kozmetikus?
Sokféle bőrregeneráló kozmetikai kezelés van, ilyen például a fényterápia, melynek hatására fokozódik a bőrsejtek anyagcseréje, megindul a bőr önregenerálódása. Emellett a különféle gyógykrémek sokkal intenzívebben fejtik ki hatásukat, így a bőr gyorsabban visszanyeri rugalmasságát. Hatékony bőrfiatalító eljárás az oxigénes kezelés is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top