Szépüljünk

Újabb szépségtippek a világból

Múltkori összeállításunkban már bemutattunk egy sor trükköt, amelyekkel különbözõ országokban szépítik magukat a nõk. Íme a folytatás, ahol holland, spanyol és kínai tippekkel is megismerkedhetsz!





Hollandia – Friss levegő

A holland nők számára az oxigénterápia formái a tengerparton vagy a hegyekben tett nagy séták, ami a testet frissebbé, az agyat aktívabbá teszi. Mivel Hollandiában a szél nem szokott túl hideg vagy túl meleg lenni, nem szárítja ki a bőrt, sőt, még szebbé teszi!
A holland nők továbbá nem viszik túlzásba a sminkelést, sőt leginkább nem is sminkelik magukat, ezzel óvva bőrüket a pórusok eldugulásától és az esetleges károsodástól.





Olvasd el az első részt is »



Lengyelország – Mézes ajkak

Egyszerű mégis nagyon hatásos szépségtipp: a lengyel nők mindig is mézzel ápolták ajkukat, hogy megvédjék a kirepedezéstől és a kiszáradástól, és hogy minél puhább legyen. Ha nem szívesen kennéd rá közvetlenül, szerezz be egy mézes ajakápolót!






Spanyolország – Olé olíva!

A spanyol nők nem csak főznek vele, de a szépségápolás egyik élharcosának is tekintik az olívát. E három tradicionális receptet gyakran bevetik:
– összekevernek egy deci meleg olívaolajat egy löttyintésnyi citromlével és manikűrözés előtt öt percig ebben áztatják az ujjaikat, mivel csodásan puhává varázsolja a körömágyat körülvevő bőrt.
– a szépfényű haj érdekében olívaolajat kennek rá, 20 percig rajta hagyják, majd leöblítik, és hajat mosnak.
– szívesen készítenek tengerisó felhasználásával otthoni testradírt.
A recept: keverj össze maroknyi tengeri sót néhány csepp illatos illóolajjal (például levendulával, rozmaringgal, ylang-ylanggal) és dörzsöld a bőrödbe, majd öblítsd le a tus alatt.


Finnország – Hidegsokk


Az északi ország hölgyei természetesen a szaunázásra esküsznek. A finn nők előszeretettel vonulnak be hajpakolással a forró kabinba, és a hideg-meleg sokkot is szigorúan betartják, a szaunázást ugyanis jéghideg medencében való úszkálás követi! Ez a trükk csodásan feszessé teszi a bőrt, és jót tesz a keringésnek is.






Portugália – Mindent a konyhából

A spanyolokhoz hasonlóan itt is az olíva tarol, ám ezenkívül még akad néhány dolog a konyhában, amit a portugál nők a szépségük javára fordítanak. Például az ecet, ami a barna hajszínt teszi intenzívebbé.




Ha követni szeretnéd őket, keverj össze egy fél csésze vizet egy fél csésze ecettel, és hajmosás után oszlasd el a hajadon!
A tojássárgája a legjobb gyógyír a tartás nélküli hajra. Mosás után kell felkenni, aztán pár perccel később leöblíteni. A tojásfehérjét arcmaszkként használják, mivel hisznek ránckisimító hatásában.


Argentína – Tej és tejszín


Ha egy argentín nőnek elfogy a kedvenc arckréme, egy pillanatra sem esik pánikba. Egy kevés tejszínt olyan állagú habbá ver, amit már fel lehet kenni az arcbőrre. Arcradírt is szívesen készítenek házilag: egy kevés élesztőt elkevernek 1 evőkanálnyi tejjel, majd lágyan a bőrükbe masszírozzák.






Oroszország – Kávéfürdő


Tradicionális rituálénak számít a Banya, ami a finn szaunához hasonló, csak nedvesebb változatban. Az orosz nők – hogy jobban izzadjanak – előtte mézet és őrölt kávét dörzsölnek a bőrükbe. Közben sok folyadékot fogyasztanak, és a rituálét hideg-meleg váltott fürdővel zárják.


Olaszország – Gyümölcs-koktél


Az olasz nők nagyanyáik receptjei szerint szépítkeznek: ricinusolajat kennek a szempilláikra, hogy minél hosszabbra nőjön. Természetes szőkítőként használják a citromlevet, amit azelőtt csepegtetnek a hajukra, mielőtt kimennek a napra. (Pigmentfoltok ellen is kiváló.) A natúrjoghurtot sem restek bedobni, ami megnyugtatja a kipirosodott bőrt – 20 perces hatóidővel. A pépesített kivi kevés mézzel keverve pedig kiváló tisztítómaszk lehet.






Kína – Rizsecet, zöldtea, papaja


A kínai nők természetes szépítőszerei között szerepel a rizsecet, amelyet arcvízként vagy fürdőszerként is bevetnek. Emellett a szép bőrért sok zöld teát fogyasztanak szárított papaja darabokkal.
És még egy tipp, aminek fél év múlva arathatod le a gyümölcsét: kiváló bőrszépítő arclemosót készíthetsz, ha néhány fokhagymadarabot és egy citromszeletet fél éven át 180 milliliter rizsecetben áztatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top