Szépüljünk

Hogyan õrizzük meg a nyári barnaságot?

A nyaralás alatt nagy nehezen megszerzett csodálatos barna bõrszín sajnos pillanatok alatt lekopik. Az alábbiakban bemutatjuk a leghatékonyabb trükköket, amelyekkel a barnaság sokáig megõrizhetõ.





A barnaság népszerűsége

A barna bőr fantasztikusan néz ki, amit semmi sem bizonyít jobban, mint az a kozmetikai felmérés, miszerint a nők 89 százaléka érzi magát fiatalabbnak, életrevalóbbnak és vonzóbbnak barnán. A barna bőrszín karcsúsít, optikailag ugyanis vékonyabbnak mutatja a testrészt, és a bőrhibákat is elfedi.


A barna bőrszín stressze

De nem szabad elfelejteni, hogy a barnaság a bőr számára egyenlő a stresszel. A bőr megvastagodik, a pórusok kitágulnak, szárazabbá válik, kialakulnak a kis ráncocskák, a meglévők pedig elmélyülnek. Ezért a barna bőrnek gondosabb ápolásra van szüksége.








Tipp:
• Ha hideg vízzel fejezzük be a tusolást, akkor a faggyúmirigyek ösztönzést kapnak arra, hogy több zsírt termeljenek, ami kisebb mértékűvé teszi a hámlást.

• Használjunk olyan tusfürdőt, amelynek összetevői között megtalálható a tej, amelynek proteinje a bőrt fiatalon tartja; valamint a sárgabarack, melynek vitaminjai új életet „lehelnek” a napsugarak által agyonstrapált bőrbe.
Lubickolás helyett
 

A kádban való lubickolás helyett tusoljunk, ugyanis a kádfürdőnek bőrt szárító hatása van. Ha nyakig merülünk a habfürdőbe, akkor szinte kilúgozzuk a bőrt, az a kevéske zsírtartalma, amely a napozás után még megvan, kiázik. Sokkal erőteljesebben fogunk hámlani. Inkább maradjunk a zuhanynál, abból is a langyos víznél, vagy a hideg-meleg sokkolásnál, mert ezzel fokozzuk a bőr vérkeringését, ez hatást gyakorol a sejtanyagcserére, és bőrünk feszes, de mégis puha lesz. 






Arcra hidrokrémek 

A napbarnított bőrnek vitaminos arcápolókra van szüksége. Ideálisak azok, amelyek nemcsak pótolják, hanem meg is kötik a nedvességet. Ideálisak azok az ápolószerek, amelyek rendelkeznek a legmodernebb szállítótechnikával, vagyis az arc legszárazabb pontjára koncentráltan juttatják a bőrt nedvesítő hatóanyagokat.







Tipp:
• Ismételjük meg naponta akár többször a bőr krémezését, így gondoskodhatunk arról, hogy a felső bőrréteg puha maradjon. A bőr sokkal simább marad, és nem szárad ki olyan könnyen, nem kezd hámlani.

• A hidrozselék pompásak a napszítta bőrre, mert 80 százalékban vizet tartalmaznak, de sajnos hiányzik belőlük a zsír. Ezért gazdagabb krémre is szükségünk van, mert  a hidrozselék nem elegendőek ahhoz, ha szeretnénk megőrizni a barna bőrszínünket. Reggel használjuk a zselét, este pedig a gazdagabb állagú krémet.






Testradírozás hét óra után

Bármilyen hihetetlen, aki szeretné minél tovább megőrizni a barna bőrszínt, annak hetente egy-két alkalommal le kell radíroznia a bőrét. Ugyanis ha ezt nem tesszük, akkor az elhalt, barna bőrréteg az egész testünkön érdes lesz, hiszen ez a sejtmegújulás természetes folyamatához tartozik, de a hámló, repedezett bőr nem szép látvány. Zuhanyozáskor nagyon finom, gyengéd bőrradírral dörzsöljük át az egész testünket. 







 Tipp:
• Kerüljük a masszázskefével vagy szizálkesztyűvel, esetleg szivaccsal való fürdőzést. Ne így hámlasszuk a bőrt, hanem gyengéd tusolóradírral. Azok ugyanis sokkal kíméletesebben bánnak a bőrrel, és csak a szürke, elhalt fátylat koptatják le a bőrről.

• Ne dörzsöljük a bőrt a tusolóradírral, hanem csak éppen úgy simítsuk át, mint amikor tusolózselével tesszük. A radírozás után öblítsük le a bőrt, és masszírozzunk bele testápoló olajat.

• A krono-, vagyis időkozmetika szerint a bőrradírozásra a legkiválóbb időpont 19 óra utáni fürdéskor van. A bőr felvevőképessége 20 óra után a legjobb, ekkor érdemes a nagy koncentrációjú hatóanyagokat is felvinni, mint amilyenek a testkrémek. Kiváló az olívás testkrém, amelyet a hámló bőr mint mennyei táplálékot magába szippant, és azonnal csillapítja a szárazságérzetet.






Kis csalás önbarnítókkal

Az önbarnítók szezonja is most jön el, mert a fakulni látszó bőrszínnek visszaadja az élénkségét, a mélységét, és aranyos ragyogásba burkolja. Nagyon fontos, hogy közvetlenül az önbarnító használata előtt radírozzuk le a bőrünket, mert ha ezt nem tesszük, akkor a szárazabb bőrrétegek több önbarnítót fognak beszívni, amitől aztán foltossá válik.







Tipp:




• Az önbarnítót csak szárazra törölt bőrre vigyük fel. Ha vizes vagy a testápoló krémtől zsíros a bőrünk, akkor „csúszkálni” fog rajta az önbarnító. Összesűrűsödik egy helyen, és foltosak maradunk.

• Ne kenjük fel kétszer az önbarnítót, elegendő egy réteget felvinni.

• Ha nem vagyunk hívei az önbarnító krémek vagy zselék használatának, akkor válasszuk az önbarnítós testápolókat. Ezek az ideális mennyiségben tartalmazzák az önbarnító, a bőrt csillogóvá és puhává tevő összetevőket. De ne kutyuljuk magunk otthon, és ne kevergessük adagonként a testápolót és az önbarnítót, mert előfordul, hogy nem találjuk el az arányokat, és a karunk barnább lesz, mint a hasunk.






Barna bőr sminkje

Használjunk barnítópúdereket, amelyeket gazdagon vigyünk fel a bőrre. Nagy, kerek ecsettel dolgozzunk, és egyenletesen oszlassuk el az arcon és a dekoltázson. Kerülhet kevéske belőle a vállra, valamint a két mell közé, mert az aranypigmentek kiemelik a gömbölydedséget.







 Tipp:
• Remekül mutat, és a bőr barnaságát hangsúlyozza, ha a narancs, a korall árnyalatai kerülnek a szemhéjra vagy az ajakra.

• A gyöngyház is csillogóbbnak, bronzosabbnak mutatja a barnaságot.

• Viszont a hideg színek kerülendők. Különösen a lila tónusai, amelyek felhívják a figyelmet a barna bőrszín egyenetlenségeire.


Belső barnaság

Ha szeretnénk hosszabb ideig megőrizni a barna bőrszínt, ezt belülről is megtehetjük. Kaphatók önbarnító drazsék, amelyek önbarnító hatást váltanak ki, és amelyek extra adag C-vitamint tartalmaznak, és védelmezik a bőrt az idő előtti öregedéssel szemben.







Tipp: 
• A belső önbarnítás történhet úgy is, hogy megiszunk naponta egy pohár sárgarépalevet vagy elrágcsálunk két sárgarépát. Ettől nem fog a bőrünk sárga színben játszani, viszont a barnaságot szilárdabb, színesebb alapra „tesszük”, így nehezebben kopik majd le. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top