Szépüljünk

Kezdjük az alapoktól!

A tökéletes alapozás a szép smink alapja. Sminkiskolánk elsõ része segít megtalálni a megfelelõ alapozót és megtanít a helyes használatra. Legyél te is profi, és varázsold bõröd pillanatok alatt bársonyossá és ragyogóvá!





Bőrtípus






Száraz bőrre
hidratáló alapozót válassz, mely egész napon át nedvességgel látja el a bőrt, viselete kellemes, nem szárít.
Zsíros bőrre a felesleges faggyútermelést szabályozó, mattító alapozóra van szükség, mely a nap során – a púderrel együtt – képes megakadályozni a bőr olajos csillogását.
Kevert bőrre olajmentes, hidratáló formula való.
Minden bőrtípus esetében célszerű olyan alapozót választani, amely fényvédőt (SPF), antioxidáns, bőröregedés-gátló vitaminokat (E- és C-vitamint) tartalmaz.






Fedőképesség






Színezett hidratáló:
hidratáló lotion és alapozó egyben. Fedőhatása alig van, így problémamentes bőrre ajánlott.

Folyékony alapozó: kezdőknek leginkább ez a típus ajánlott, mert könnyű egyenletesen eloszlatni, és a fedés szabályozható a felvitt mennyiséggel.

Krémalapozó: vastagabb réteget alkot, amely egyenletes tónusúvá teszi a bőrt. Érett és zsíros bőrre ideális.

2 in 1 alapozó: az alapozó és a púder keveréke. Nedves szivaccsal egyszerűen felvihető, erős fedőképességű. Zsíros bőrre ideális.






Árnyalat






Onnan ismerjük fel a tökéletes árnyalatot, hogy felvitel után eggyé válik a bőr színével, láthatatlanná válik, kiegyenlíti az eltérő tónusokat, hibátlanná varázsolja a bőrt.

A profik két alapcsoportba sorolják a bőrszínt: az egyik a meleg, sárgás, a másik a hideg, rózsás kategória. Ha az arcodhoz tartasz egy fehér lapot, könnyebben meghatározhatod, melyik típusba tartozol.





Ezt követően válaszd ki az árnyalatot: a világostól a sötétig számos variáció létezik. Ha nem találod a megfelelőt, keverheted is az alapozókat. Arra azonban ügyelj, hogy a különböző típusú és márkájú készítményeket nem ajánlott vegyíteni.


Kövesd a bőrszíned változásait! Évszakváltáskor mindig vizsgáld felül, hogy a korábban kiválasztott szín megfelelő-e továbbra is.






Helyes használat






Megtisztított, hidratált bőrre vidd fel az alapozót ujjbeggyel, szivaccsal vagy alapozóecsettel. Egyenletesebb hatást érhetsz el, ha apró pöttyöket teszel az arcra, majd ezeket simítod el az orrtól, irányából kifelé haladva.

Az alapozót az állkapocs vonalán, a hajtöveknél és a nyakon jól dolgozd el, hogy ne legyen átmenet a természetes bőrszín és az alapozott terület között.


Ha profi sminket szeretnél, használj több színt, formázd az arcod kedved szerint! Sötétebb alapozóval árnyékolhatsz. Használd a járomcsont alatt, a halántékon, a járomcsont alatt és az orr oldalsó részein. Világosabb színnel emeld ki a járomcsontod, a szem alatti területet, a szemöldökcsontot és az orrnyerget. Vigyázz, az átmeneteket alaposan el kell dolgozni!








Alapozótipp
• Alapozz profi sminkesekhez hasonlóan! YSL Perfect Touch ecsetes alapozó, 9990 Ft
• Fiatalodj 5 évet egy pillanat alatt! Max Factor Age Renew alapozó, 3990 Ft
• Stressz ellen. Astor Anti Stress – Lift alapozó, 2499 Ft
• Mattít. Lancome Magic Matte alapozó, 8900 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top