Szépüljünk

Ez aztán a hajcihõ!

Rendben van, óvjuk-védjük a hajunkat a nagy melegben, no de hogyan viseljük, ha igazán trendik szeretnénk lenni? Íme, összegyûjtöttük neked pontokba szedve a legfontosabb új irányzatokat. Most aztán tincsre fel!





 1. Hajpánt


 


Mindegy, hogy rövid, félhosszú vagy hosszú a hajunk, az idei nyáron csaknem kötelező ez a kiegészítő. Az egyszerű pánttól kezdve a többsorosan körbetekert zsinóron át akár a kockás textilig bármi lehet körben a fejünkön. Köthetjük mi magunk a hajunkba, de lehet alul gumival összevarrt vagy hajráfra feszített-tűzött anyag is. A fényes változatok – akár ezüst- és aranyszínben is – még esti alkalmakra is megengedettek. Viselhetjük hanyagul vagy nemes eleganciával is, de a kontyba tűzött hajra is tekerhetjük. Hordhatjuk levegősen laza vagy szorosan feszes tincsekhez is. Mivel a figyelmet az arcunkra irányítja, figyeljünk a sminkre is: vagy a nemesen egyszerű, de rafinált natúr smink, vagy az erőteljesen festett – akár feketére satírozott – szemsmink való hozzá. Szinte mindenkinek jól áll, csak meg kell találni az arcunkhoz legjobban illeszkedő szélességet.















Virágos: Bijou Brigitte, 1380 Ft; arany és ezüst: H&M, 3 euró; pöttyös: Ruhagaléria, 300 Ft; strasszos: Bijou Brigitte, 1800 Ft; fekete-fehér: Art-Dress, 890 Ft

 


 











Világoskék apró strasszos: Zenner, 780 Ft; fehér: C&A, 980 Ft/2 db; metál gumis: Bijou Brigitte, 790 Ft; fekete lakk: Art-Dress, 980 Ft; többsoros ezüst: Art-Dress, 780 Ft; pöttyös: More, 390 Ft

 


 


 


 








 2. Lófarok

 


Akkor igazán trendi, ha egy szabadon hagyott vékony hajtinccsel körültekerjük a lófarkat a tövénél, és a tincs végét egy vékony hajtűvel láthatatlanul rögzítjük. Ha szeretnénk a gumit szabadon hagyni, akkor olyat válasszunk, amire valamilyen dísz van ráapplikálva. Ez akár textilrózsával is lehet, jól passzol a bájos, kis virágos rucikhoz. A lófarok akkor mutat a legszebben, ha a koponyacsont hátsó, leginkább kidudorodó pontján rögzítjük, de idén összefoghatjuk a fejtetőn és a nyakszirtnél is. Az egyenes hajat szorosan simítsuk hozzá hátra, a göndör tincseknél viszont megengedett a laza összefésülés is. Mindenképpen rögzítsük a frizurát hajlakkal, és emeljük ki a haj színét és a nemes fejformát egy kis hajfénnyel.











Kék gyöngyös: Zenner, 480 Ft; horgolt virágos gyöngyökkel: Bijou Brigitte, 790 Ft; fém strasszos: Zenner, 980 Ft; vastag ezüst gumi: Zenner, 980 Ft/4 db; fonott ezüst: Zenner, 690 Ft; vastag arany gumi: Zenner, 980 Ft/4 db; bronzos műanyag: Zenner, 480 Ft


 


 








Matrix Color Smart Shine hajfényspray





 3. Frufru


 


Mégpedig dús, nehéz hatású, sűrű frufru, amely a fejtetőn nagyjából a fül vonalától indul, legalább a szemöldökig ér (vagy még hosszabban a szempillákig), és egyenesre van vágva. A szárításához használjunk fél- vagy teljes körkefét, ettől lesz még teltebb a formája. Eszünkbe se jusson, hogy egyedül barkácsoljuk otthon a hosszát, mert nagyon ritkán szokott sikerülni, és igaz ugyan, hogy „majd megnő”, de nem ez lett volna a cél!






Pantene Intensive Regeneration regeneráló „ne mosd ki” balzsam







 4. Hullámok és tekerések


 


Most a rövid hajnak nem kell szabályosan egyenes szálakból állni, lehet természetes vagy azt utánzó hullámos-göndör is. A hosszú haj igazán divatos, ha a fejtetőnél sima tincsekkel indul, ám a végére laza hullámokká alakul. Ha igazán hosszúra növesztettük, akkor az összefogott hajat önmagában tekerjük tovább, és tűzzük vissza lazán a tövéhez. 







Sunsilk hajhab a göndör tincsekért





 5. Konty

 


Új elem, hogy mielőtt a hajat hátul kontyba tekerik, a fejtetőn megemelik és dúsabbá varázsolják. Hódít a klasszikus balerinakonty is: a fejtetőn szorosan összefogott copf gumija körül szorosan feltekerjük a hajat, és a végén hajtűvel rögzítjük. Ne akarjunk frissen mosott hajból kontyot varázsolni, mert ez még a fodrászoknak is csak nehezen sikerül, ugyanis csúsznak a hajszálak.











                            Zenner hajcsatok 10 Ft-tól 1980 Ft-ig

 


 










Kérastase Huile en Lait olajos tej hajformázó nedves vagy száraz, göndör hajra





 6. Push-up hatás


 


Ha nem szoros lófarkat viselünk, feltétlenül emeljük meg a tincseket a frizura kialakítása során, így dúsabb hatást érhetünk el, jobban ellenáll a párás melegnek is, és könnyebb lesz a formázás. Ehhez használhatunk hajtőemelő készítményeket, de az előrehajtott fejjel a hajtőre fújt hajlakk is jó segítséget jelent. Csakúgy, mint a 60-as években, most újra bátran tupírozhatunk, de nem árt az óvatosság. Ne gyötörjük mindennap ezzel a módszerrel a hajunkat, és esténként nagyon óvatosan fésüljük ki.






Taft push-up hatású dúsító hajhab





 7. Loknik

 


Újra divatosak a hajsütővel betekert tincsek! Lehetőleg hőfokszabályozós sütővasat használjunk, de mindenképpen olyat, amely nem engedi a túlmelegedést. A feltekert tincseket hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt az ujjainkkal elrendezzük a csigákat.






 8. Aranyló fény




A haj színétől és hosszától függetlenül fontos a meleg csillogás, az aranyos árnyalatok állnak előtérben. A rubinvörös, az aranyló sötétbarna, a fénylő skandináv szőke és a vaníliaszőke színek hódítanak. Változatlanul divat az akár három-négy színből összeállított melír, és megjelent (volt már ilyen!) a csokibarna és a világosszőke párosítása is. (Nivea Brilliant Brown, Dove hajszínvédő.)






Nivea Brilliant Brown tápláló hidratáló hajápoló barna hajra






Dove hajszínvédő festett hajra


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top