Szépüljünk

Szépülj kárókatonával!

Nem csak a kormorán, a fattyúszerkő is szebbé tesz. Hogyan? Megtudod, ha elolvasod a teljes tavaszi frissülést garantáló wellness tippünket!

A megoldás

Csak ki kell mozdulnod. Akár egy sima hétvégén, akár a közelgő 4 vagy 3 napos hosszú hétvégéken szedd a sátorfádat: én azt javaslom, irány a Tisza-tó!

Bérelj egy ladikot és egy túravezetőt, aztán irány a Tisza egyik holt ága, ahol teljes a csend, és Tőled néhány méterre fészkel a kárókatona, teljes békében. Csak ülsz a csónakban és ámulsz. Aztán kicsit tovább haladva felfigyelsz pár lassan köröző barna héjára, meglesed a fattyúszerkőt és feletted repül át a kékesen csillogó jégmadár. Kiköt a hajó, és máris a Tiszavirág Ártéri Sétaút nevű ösvényre léphetsz, ahol most kezd nyílni a tőzike, fehér szőnyegeket alkotva… Aztán a közel 4 órás program után a tükörbe nézve azt látod, hogy nyoma sincs a stressznek az arcodon, a vonásaid kisimultak, a levegő és a nap hatására pici pír teszi tündöklővé az arcodat. Hát ennyi.

Ha fokozni szeretnéd a jót

Most már az igazi wellness hívők se fanyaloghatnak, ha a Tisza-tó kerül szóba. Mert a zajos vizes programokra vágyók (a motorcsónakra és a jet sky-re gondolok), a vérbeli horgászok és a bicajosok eddig is erre a vízi paradicsomra esküdtek. A termálvízre vágyók is sűrűn erre vették az irányt, mert fürdő, az szerencsére van bőven ezen a részén is az országnak. Szervezett programokban sincs hiány, a turisztikai irodák temérdek ajánlattal várnak. De mit tegyen, aki egyszerre szeretne vízi túrázni, madárlesre menni, tóban és termálvizes medencében is fürödni, miközben a köztes időben masszázsokkal kényeztetné magát? Az első 4 csillagos vízparti wellness szálló is elkészült végre, ahol mindezt egyszerre megteheted. A szállónak -mázlisták – saját termál forrása van, még a szabadtéri úszómedencét is ennek a hűtött vizével töltik fel. Pont, mint a tengerparti szállodákban, a medencéket a homokos saját strandtól csak néhány méter választja el. Nyáron nagy gond lehet eldönteni, hogy melyikbe csobbanj, ha meleged van, vagy úsznál egy nagyot.

A termálvíz ereje

A tiszafüredi termálvíz alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz. Az érrendszeri, mozgásszervi és nőgyógyászati nyavalyákat enyhítő hatása mellett kiváló az idegrendszeri panaszokra is. Mivel hatásos testi és szellemi kimerültség esetén is, a fiatal, „agyonstresszelt” vendégek is kisimulnak tőle.

Ha a tiszafüredi árakra is kíváncsi vagy

  • A május 1-étől nyitva tartó Tóparti Kempingben egy sátorhely egy éjszakára 750 forint.
  • A Tisza Balneum Hotelben egy szoba egy éjszakára 27 ezer forint/főtől, de érdemes a kedvezményes nyitási csomagárakból választani.
  • Madármegfigyelő csónakos túra vezetővel: 7000 forint/4fő/csónak
  • Tiszavirág Ártéri Sétaút belépőjegy: 700 Ft/felnőtt, 400 Ft/gyerek
  • Belépő a termálfürdőbe 530 forint egész napra, de 16 óra után 450 forintért is kényeztetheted magad.
  • Sólyakapu használat (itt emelik át a hajót a Tisza és a holt rész között), ha a zsilipek zárva vannak: 2000 forint oda-vissza

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top