Szépüljünk

Minél nagyobb, annál jobb!

A hajad hossza most mindegy, a lényeg, hogy minél nagyobb legyen. Persze nemcsak a tupír nagy visszatéréséről olvashatsz, szót ejtünk egyebek mellett a választék oldalra tolódásáról is.

Tiszta hatvanas évek!

Már a szárítás során emeld meg az első tincseket egy körkefe segítségével. A száraz hajadat kezeld formázóhabbal, és tupírozd fel egy kicsit a tincseket a tövüknél. Simítsd hátra és rögzítsd csattal a fejtetőnél, aztán fújd le lakkal.

♦ A divatbemutatók kifutóin már tavaly is megjelentek a feltupírozott hajkoronák, de igazi, mindent elsöpörni látszó trenddé a mostani, őszi/téli szezonban terebélyesedett ez a frizura. Az érdekesség, hogy a frufru, illetve a homlok fölötti tincsek is lehetnek tupírozottak, megemeltek, olyannyira, hogy akár kis dombként is magasodhatnak. Persze azonnal felejtsd el ezt a lehetőséget, ha hosszúkás, keskeny az arcformád, mert könnyen „csúcsfejjé” változhatsz.

♦ Ha legalább vállig érő a hajad, mindenképpen próbáld ki a Brigitte Bardot nevével fémjelzett hajviseletet! Ennél a frizuránál a lényeg, hogy a fejed búbjánál legyenek megemelve – jó alaposan – a szálak, és ezt követően fésüld nagyon lazán hátra a hajadat, és rögzítsd hátul. Néhány tincset mesteri rendetlenséggel hagyj szabadon, illetve húzgáld ki őket a már eltűzöttek közül.

♦ A frissen mosott hajjal nagyon nehéz bánni, ezért ne ilyenkor kísérletezz a kontyokkal, inkább várj egy-két napot, hogy ne csússzanak annyira a hajszálak!

 

♦ Ha előrehajtva szárítod a hajadat, és még nedvesen kezeled hajtőemelővel, akkor igazi „sörényt” tudsz készíteni, amelyet könnyebb lesz tupírozni is. Ha a szárítást követően ugyancsak előrehajtott fejjel lakkozod a tincseidet, tovább tart majd a „nagysága”.

♦ A rövid haj is naggyá alakítva hódít: emeld meg a tövét, használj volumennövelőt, és ne spórolj a tincsek végét formázó hajkrémekkel, és ami a legfontosabb, a hajlakkal se!

♦ Szerezz be egy tupírfésűt! Ennek a fésűnek nagyon sűrű, vékony fogai vannak, a hegyes nyele pedig segít a tupírozandó tincs leválasztásában. Bár maga a tupírozás végül is kuszálást eredményez, előtte mégis fésüld ki a kiválasztott tincset, és csomómentes hajszálakkal dolgozz, hogy minél kevesebb sérülést okozz a hajszálak felszínén.

Vagy jobbra, vagy balra

Az tényleg mindegy, hogy melyik oldalon viseled a választékot, de most nem trendi, ha középen van. Biztosan észrevetted már, hogy a hajad magától is szétválik a fejtetődön: érdemes figyelembe venni, hogy „mit szeretne”, mert könnyebben tudod így formázni. Ha szerencsés vagy, és nincsen mindent elsöprően akaratos forgód, akkor a pupillád vonalába (ennek a pontnak a megkereséséhez nézz egyenes fejjel előre a tükörbe) tedd a választékot, így lesz leginkább harmóniában a frizurád az arcoddal.


A sötétség most divatos

A hajszínedre gondolok, nem másra! Ha vállalkozó kedvű vagy, és kellően rugalmas, akkor válts barnára! A rengeteg árnyalata között biztosan megtalálod a hozzád illőt. Ha az eredeti hajszíned barna, de mégis változtatnál, akkor érdemes egy kicsit élénkítened a színét egy árnyalattal sötétebb vagy világosabb bemosót használva.

Frizura.lap.hu »
Fodrász.lap.hu »
Haj.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top