Szépüljünk

Körömlakk 1×1

Minden nőnek van körömlakkja, csak az a kérdés, hogy hány darab sorakozik a fürdőszobában. Mindegy, hogy ugyanazt az árnyalatot "gyűjtöd", vagy megveszel minden színt, ami megtetszik: hogy sokáig örömödet leld a használatukban, ismerj meg néhány trükköt és fogadd meg a tanácsainkat!

Ügyelj a tárolására!

A drogériák állványai fölött erős fényű lámpák világítanak, ezek roncsolják a lakk színét. Soha ne a sorban legelöl lévő üveget vedd meg, a leghátul állót válaszd helyette! (A drága lakkokat éppen ezért zárják dobozba, és csak a teszter van az állványra kihelyezve.)

A körömlakkok fény- és hőérzékenyek, ezért egyáltalán nem mindegy, hol és hogyan tárolod őket. A magas hőmérséklet hatására gyorsan besűrűsödik a lakk, a fény a színét változtatja meg. Tartsd távol a radiátortól, és zárd el egy sötét szekrénybe, amikor éppen nem használod.

Tartsd tisztán!

Előfordul, hogy a lakkod nehezen nyílik? Az előző használat alkalmával biztosan körömlakk került az üveg szájára, esetleg a menetére is. Elkerülheted a bosszankodást, ha egy-egy balesetet követően körömlakklemosóval átitatott vattával letisztogatod az üveg nyakát.

 

Soha ne rázd!

A lakkokat a használatuk előtt alaposan össze kell keverni. Fordítsd az üveget fejjel lefelé, és görgesd a két tenyered között legalább egy percig. Ha rázod, akkor apró légbuborékok keletkeznek benne, amelyek a festés során majd pici pöttyök formájában jelennek meg a körmödön, amikor kipukkannak.

Ne adj hozzá lakklemosót!

Sokan acetonnal vagy más lakklemosóval hígítják a besűrűsödött körömlakkot, ám te ne tedd! Megváltozik tőle a lakk összetétele, és nehéz lesz vele dolgozni. Használj lakkhígítót, amelyet a nagyobb drogériákban vehetsz meg.

Legyen ép az ecset!

Akármilyen jó a lakkod minősége, ha nem megfelelő az ecsete, akkor nem tudod szépen kifesteni a körmödet. Már vásárláskor ellenőrizd, hogy nincsenek-e ki- vagy elálló szálak az ecseten. Ha használat során ilyet tapasztalsz, akkor a „rendetlen” szálakat óvatosan vágd ki egy kisollóval.

 

Hasonlót a hasonlóval!

Nyugodtan keverhetsz új színeket, de akkor lesz biztosan szép az eredmény, ha azonos márkákat elegyítesz egymással.

 

Készítsd elő a körmödet!

Tanácsok a körömápoláshoz:

Tippek a csodás körmökért »

Csak száraz és zsírmentes körmökön tapad jól a lakk. Manikűrözés után szappannal moss kezet, hogy se zsiradék, se a reszelés során keletkezett por ne maradjon rajta. A körömlakklemosók után is tisztítsd meg a körmödet, némelyikük tápláló olajokat tartalmaz, ami jó a körömágy bőrének, de sajnos az új lakkréteg tapadását megnehezíti a körömlemezen.

Ne kapkodj!

Nincs mit tenni, a körömlakkozás időigényes dolog. A sötét lakkokat mindenképpen két rétegben kell festened: a szép színű végeredmény és a tartósság is ezt kívánja. (Az üvegben látott színt a sötét lakkok esetében csak két vagy három réteg felvitelével tudod reprodukálni.) Az egyes rétegek között türelmesen ki kell várnod a száradási időt. A végső száradást – amikor már teljesen védett a lakkod a mechanikai hatásokkal szemben – csak egy óra múlva éri el a körömlakk.

Ne legyen vastag!

Az ecsetről mindig húzd le a felesleget, mielőtt festeni kezdesz vele. Inkább több rétegben dolgozz, de ne legyen vastag az egyszerre felvitt festék, mert nagyon nehezen fog megszáradni.

Alapozz a szépség érdekében!

A körömlakk-alapozók kettős célt szolgálnak. Először is kiegyenlítik a köröm felszínét, így a fedőlakk szebben fog elterülni rajta. A másik feladatuk, hogy megóvják a körmödet a sötét lakkok okozta elszíneződéstől.

Tedd fel a koronát!

A színtelen fényezőlakk a tartósság záloga! Ha a tökéletesen száraz lakkot bevonod egy réteg fényt adó színtelen lakkal, azzal sokkal tartósabbá teheted a színét, és megóvod a korai pattogzástól is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top