Szépüljünk

5 érv a lila smink mellett

Lila sálad és ruhád már van, de még mindig tartasz a lilától a sminkben? Ne tedd! Az érveink meggyőznek majd róla, hogy érdemes kipróbálni, hogy aztán soha ne akard majd másra cserélni.

1. Őrülten divatos!

Szinte valamennyi nagy divatház őszi–téli bemutatóján jelen volt a lila a sminkben is. Kiváltképp a rúzsok pompáztak ebben a színben, persze tökéletes összhangban a lila anyagokkal és a kiegészítőkkel. Ennek megfelelően minden kozmetikai márka kínálatában találsz lila dekorkozmetikumokat, így a sztárdizájnerek által megálmodott csomagolású luxusmárkák mellett pénztárcabarát termékeket is választhatsz. Ki érti, hogy ezek miért nem a luxusmárkákkal egy időben jelennek meg a piacon? Az nem valószínű, hogy nincsenek tisztában a következő szezon trendszíneivel!

 További lila cikkeink:

♦ Levendulás kozmetikumok tesztje »

♦ A lila az új fekete

2. Minden színhez passzol!

Persze nem árt az árnyalatokra ügyelni! Mert a fekete és a fehér mellett valóban mindegy, hogy milyen a lila (azért arra vigyázz, hogy Újpest-drukkernek csak akkor öltözz, ha a Megyeri útra mész szurkolni), ám egy tüzes piros csak sötétlilával mutat jól. A kedvencem a decens naranccsal alkotott párosa, mert egyszerre trendi és egyedi. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor bánj vele visszafogottan az öltözékedhez hasonlóan a sminkedben is: csak villants fel belőle egy keveset a szemeden vagy a szádon, így sem marad el a hatása.

3. Mindenkinek jól áll a lila valamelyik árnyalata!

A bőrszínedtől és a hajszínedtől függően keresd meg ezt a színt a tükör előtt magadhoz szorítva. Szinte biztos, hogy ez az árnyalat sminkben is szépen mutat majd az arcodon. Az a jó, hogy a lila esetében akár a szemszínedtől függetlenül is dönthetsz (a titok nyitja, hogy ha igazán illik hozzád a hajszíned, akkor ez nyilván összhangban van a szemed színével is).

Maybelline Dream Mousse Shadow szemhéjfesték
Maybelline Dream Mousse Shadow
szemhéjfesték

 

4. A szemeden és a szádon akár keverheted is a lilát!

  • Keverheted, mégpedig a lila több árnyalatát egymással vagy más színekkel.
  • Ha az egy szín – több árnyalat híve vagy, akkor a legsötétebb festék kerüljön a szempillád tövéhez és a felső szemhéjadon a mozgó részt felülről határoló redőbe.
  • Istenien kombinálható a lila a divatos nőcis fekete tusvonallal is. Ilyenkor arra ügyelj, hogy a tusvonalat egy mozdulattal fesd fel, mert csak akkor lesz szép a végeredmény.
  • Érdemes kipróbálni a füstös szemfestést mélylilával és szürkével, mert gyönyörű a két szín együtt.
  • A szádon csak akkor használj sötétlilás rúzst, ha elég méretes az ajkad. Ha kicsit vékonyabb, akkor csalj egy kicsit: az ajkad közepére kerülhet sötét rúzs, de a széle felé inkább világosabb árnyalattal egészítsd ki, majd a rúzsozást befejezve a szád közepére tegyél egy kis szájfényt, ettől teltebbnek fog hatni.
    MaxFactor Colour Colletction rúzs - 2 499 Ft
    Max Factor Colour Collection rúzs – 2499 Ft
    Yves Saint Laurent 5 részes szemhéjfesték
    Yves Saint Laurent ötrészes szemhéjfesték

5. A gyönyörű kéz szinte követeli magának a lila körömlakkot!

A sötétlila lakk gyönyörűen mutat majd a kezeden, ha a következő két szabályt betartod:

  • a körmöd legyen rövid,
  • a lakkod lehet fényes,de semmiképpen ne legyen csillámoktól csillogó.

Most mindent elsöprően hódítanak a sötét lakkok! Ha ódzkodsz a fekete körömlakktól, akkor használj egészen sötét lilát, de akkor is ezt próbáld ki, ha a sötétpirost túl nőcisnek tartod! A sötét színű lakkok akkor mutatnak szépen, ha két rétegben viszed fel őket. Érdemes rá időt szánni, mert így tartósabb is lesz. Ez utóbbi szempont azért is fontos, mert a sötétlila lakk minden ruhához jól áll a kiskosztümtől a farmerig, így nem kell naponta más és más színűre festened a körmödet.

Lancome Le Vernis körömlakk - 5 500 Ft
Lancôme Le Vernis körömlakk – 5500 Ft
Maybelline Colorama körömlakk
Maybelline Colorama körömlakk

 
Szépség.lap.hu »
Smink.lap.hu »
Kozmetika.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top