Szépüljünk

Sminktrendek 2009 tavaszára

Fekete szemkontúr, pink árnyalatok és fémes fények. Elő a kék és a barna szemhéjfestékekkel! Marad a piros rúzs, és ki ne szedesd a szemöldököd!
Zac Posen
Zac Posen

Csak stílusosan!

A sminkirányzatokat nem szabad különállóan kezelni, sokszor keverednek egymással. A tematikus bemutatással a célom csak az, hogy a jellegzetességekre felhívjam a figyelmedet, de ne tekints rájuk úgy, mint kőbe vésett szabályokra. Érdemes megnézni Zac Posen modelljét, akin szinte az összes trend megfigyelhető, egymással tökéletes összhangban: a haj hátrafésülve és megemelve a fejtetőn, fémes fényű rózsaszín száj, tökéletesen alapozott, barnákkal árnyékolt arc, fekete vonal a gondosan festett felső szempillák tövében. Mindez hatalmas fülbevalókkal és csipkeruhával.

Pink ajak

Nem rikító és vibráló rózsaszín, sokkal inkább a természetből merített lágy rózsaszín árnyalatok, széles skálán, a világostól a bogyórózsaszínig, már-már a liláig.
Nyugodtan ujjbeggyel is felkenheted, nem kell szabályosan festeni!
Ha a divatdiktátorokra hallgatunk, akkor bátran viseljük a királykék ruhákhoz, sőt a szemünkre is kerülhet egy kis tompa kék a sötét bogyórózsaszín ajak kíséretében.
Lehet matt, selyemfényű vagy nedves hatású is, sőt igazán jól mutat a másik toptrenddel, a fémes fénnyel is!

Hussein - Chalayan
Hussein – Chalayan
Cameron Diaz
Cameron Diaz

Újrarajzolt száj japán módra

Csak merészeknek! Ha bevállalod, roppant trendi leszel, és garantáltan felfigyelnek rád: az ajkadat ne a teljes valójában rúzsozd ki, hanem csak a középső kb. kétharmadát lent is, fent is, míg a szájzughoz közeli harmadot alapozó teszi „láthatatlanná”. Nem kell valódi eltüntetésre gondolni, a lényeg, hogy felvállaltan fesd ilyenre a szádat, amolyan csókra csábítóra. (Azt persze nem tudom, hogy valóban csókra csábít-e egy ilyen ajak egy hús-vér pasit, de mindent ki kell próbálni!)

Alberta Ferretti
Alberta Ferretti

 
Fény, de micsoda fény!

Gyönyörű, fémes fényről van szó, nem puszta csillogásról. A fémes fény a szájon – a rúzsok felületén, vagy csak szájfényként –, a szemhéjon vagy a körmökön trendi igazán! Most ne a konkrét fémszínekre gondolj, a direkt aranyat, ezüstöt vagy bronzot inkább mellőzd, de nem kell teljesen lemondanod róluk, más színekkel keverve még igazán jól használhatók!

Giorgio Armani
Giorgio Armani
Zac Posen
Zac Posen

 
Porcelánarc

Elegáns, emelkedett, kicsit távolságtartó, de áhítat tárgya, pont, mint egy régi-régi vasárnap délutáni kávézás egy hagyományos kávéházban. A trend lényege, hogy szinte színek nélkül sminkelsz, ám az árnyékolással és a fényekkel kiemeled a szép részleteket. Te döntöd el, hogy hová irányítod a téged szemlélők figyelmét. Istenien mutat egyetlen színnel kombinálva, mondjuk, piros ajakkal.

Thakoon
Thakoon
Giambattista Valli
Giambattista Valli

 
Fekete vonal a szemek körül

Tussal vagy ceruzával, hosszan vagy csupán a szemzugig, lefelé vagy fölfelé kerekítve, vastagodva, vagy sem, a lényeg, hogy fekete vonal legyen.

Miu Miu
Miu Miu
Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld

 
Ezek határozott vonalak, nem elmosódottak, mint a klasszikus füstös szemeknél. Persze megbolondíthatjuk a füstös hatással is, de ebben az esetben se satírozd el a vonalat.

Nem kötelező a szemeket teljesen, alul-felül is körberajzolni, találd meg azt a vonalhosszt és -vastagságot, amely a legjobban áll neked. Egy biztos: kötelező kiegészítője a festett szempilla.

Angelina Jolie
Angelina Jolie
Kelly Osbourne
Kelly Osbourne

 
A szemhéjadon legyenek megkapó vagy szolid színek

Ha a határozott színekre gondolsz a szádon vagy a szemeden, akkor azok legyenek élénkek, de nem harsogóak. A szemhéjon most a legnagyobb sztár kétségtelenül a kék. Használhatod a csodás élénkkékeket, és fekete vonallal is kombinálhatod.

Gucci
Gucci
Hussein - Chalayan
Hussein – Chalayan

 
A szezon másik befutója a barna. Ha valami visszafogottra vágysz, akkor használj barnát a szemhéjadon. Könnyed, légies barnákat. Megjelennek a pirosítók között is a barna árnyalatok, ami roppant szofisztikált sminkelést tesz lehetővé.

Derek Lam
Derek Lam
Calvin Klein
Calvin Klein

 
Változatlanul tartják magukat!

Az előző szezon tuti befutója volt a határozott szemöldök, már-már természetes valójában meghagyva. Na ez az, ami töretlenül tartja magát. Nem lehet a piros rúzst sem letaszítani a trónról, ha eddig nem tetted, most szerezz be egyet, csak türelmesen keresd meg a drogériákban a hozzád illő árnyalatot – ez csak kitartó próbálkozással fog sikerülni, de megéri.

Proenza Schouler
Proenza Schouler
Derek Lam
Derek Lam

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top