Szépüljünk

Csillogó haj 4 lépésben

A csillogó, ápolt haj nem csak azt jelzi, hogy egészségesek a fürtjeid, utal arra is, hogy ügyelsz a külsődre. Most eláruljuk, mit tehetsz azért, hogy hajkoronád mindenkit elkápráztasson. Fogadd meg tanácsainkat, és elégedett leszel!
Készítsd el a saját sminked! 
A szépség ezerarcú, próbáld ki az összeset! Töltsd fel a fotódat, készíts egy csodálatos sminket, válassz hozzá frizurát! Próbálgass kedvedre kockázatok nélkül! NLCafe/Szépség »

1. lépés: ismerd meg a ragyogó haj legnagyobb ellenségeit!

A haj csillogása nem attól függ, hogy frissen van-e mosva! Sokkal inkább külső tényezők – a szervezeted egészsége mellett – határozzák meg az állapotát. Nézzük csak, mire kell fokozottan ügyelned.

  • Csillogó haj 4 lépésbenKemény víz: Ugyan településről településre változóan, de egyértelműen kijelenthetjük, hogy a háztartásokban használt víz kemény. A benne lévő mész lerakódhat a haj külső felszínére, és ettől nemcsak a hajszálak felszíne változik meg, de fényvisszaverő képessége is.
  • Fertőzések és stressz: Mindkettő fontos és agresszív tényező. Bármilyen fertőzés esetén a fejbőrön és a hajon olyan mikrorészecskék jelennek meg, amelyek megakadályozzák a csillogást. A túlzott stressz is felszabadít káros szabad gyököket, emiatt a hajas fejbőr állapota megváltozik. A szabad gyökök nemcsak a hajhagymák működésére károsak, de megakadályozzák a sejtek közötti információáramlást is. Ennek következtében a haj elveszíti egészségét, és ezzel együtt a ragyogását is.
  • UV-sugárzás: Ahogyan a stressz, az ultraviola sugarak is fokozzák a szabad gyökök kialakulását. Elég csak meggondolnunk, mi történik a festett haj színével, és máris el tudjuk képzelni, hogy a sugárzás mit tesz a hajszálak pikkelysejtjeivel. Természetesen ez a hatás magyarázata annak is, ha nyáron a hajunk mattabb, keményebb, kevésbé ragyogó.
  • Mechanikai hatások: A forró levegővel és erős hajkefével történő hajszárítás vagy a gyakori hajszínezés hatására a haj elveszíti ragyogását. Érdemes figyelni arra is, hogy milyen gyakran és milyen termékkel mosunk hajat. Gyakori hajmosáshoz nem érdemes agresszív sampont választani, viszont nem érdemes elhanyagolni az ápolószerek (balzsam, hajpakolás) rendszeres – mértékletes – használatát sem.

2. lépés: távolítsd el a hajadról a rárakódott vízkövet!

Igen, valóban lehet lerakódott vízkő a haj felszínén. Szerencsére vannak olyan hajápoló készítmények, amelyek képesek megküzdeni ezzel a problémával, anélkül, hogy a hajszálakat károsítanák. Általában minden olyan hajápoló termék, amely természetes bergamottkivonatot tartalmaz, képes arra, hogy kivonja a vízből a mészkőszármazékokat, és egyúttal energetizálja a hajat.

3. lépés: óvd a hajas fejbőrt, védekezz a szabad gyökök ellen!

Van, akinek eredendően is érzékeny a fejbőre, és számos esetben (betegségek alatt és után, hideg, szeles időben, a hormonháztartás változásával) a fejbőr sérülékennyé válik. Ezért nagyon fontos, hogy mindig kíméletes sampont használjunk, és nagyon alaposan öblítsük ki. A szabad gyökök ellen a vitaminos táplálás a legjobb ellenszer: a legjobb, ha E-vitamint és UV-szűrőt is tartalmazó készítményeket használsz.

Csillogó haj 4 lépésben

 

4. lépés: előzd meg a töredezést, és gondoskodj a hajad energia-utánpótlásáról!

Ha hosszú a hajad, óvakodj az erős gumiktól és az agresszív csatoktól, amikor csak teheted, viseld kibontva a fürtjeidet.

A ragyogó haj rugalmas, nem töredezik. Ahhoz, hogy megóvd a szerkezetét, mindenképpen B5-provitamin-tartalmú hajápoló készítményeket érdemes használnod. Ez a provitamin fokozza a hám és a hajszálak regenerálódóképességét, valamint megköti a nedvességet is a hajszálakban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top