Szépüljünk

Őszi-téli sminktrendek (09/10)

A lényeg: szürke szemfesték és az ajkakon meggypiros vagy szederszínű rúzs. Persze ennél többről van szó! Megmutatjuk az összes irányzatot, válassz kedvedre!

A szürke a dobogó legfelső fokán

Akár füstös szemsminket készítesz, akár klasszikusan árnyékolod a szemhéjadat, most a szürke szín a befutó. Ennek a kék szeműek örülhetnek a legjobban – persze ők eddig is be-belopták ezt a színt a sminkjükbe, tudván, hogy remekül passzol a szemszínükhöz –, de a zöld és a barna szeműek is csodás hatást érhetnek el, csak a szürke megfelelő árnyalatait kell választani. A szürke minden változatát láthattuk a kifutón vonuló modelleken, az egészen halványtól a feketébe hajlóig, az ezüstösen fénylőtől a selymes mattig. Irány a legközelebbi drogéria sminkesrészlege, de ne siess! Bátran és ráérősen próbálgasd a színeket először a kézfejeden, aztán akár a szemhéjadon is. Menjetek együtt a barátnőddel, akiről tudod, hogy őszinte lesz veled, és megmondja, mi áll jól neked. Ha profi tippeket szeretnél személyre szabva, akkor jelentkezz egy ingyenes sminkelésre, szinte minden drogériában szerveznek ilyen programokat.

Nina Ricci
Nina Ricci
Marc Jacobs
Marc Jacobs
Fendi
Fendi

 


Sötét rúzs

Nem akármilyen sötét! A mélylilát és a barnát most egy kicsit háttérbe szorítja a sötétpiros, a bordó, a fekete szeder színe. Bár a sminkesek ezeket a színeket is előszeretettel az ujjukat használva viszik fel a modellek ajkára, otthon csak a bátrak kísérletezzenek ezzel a technikával, mert a sötét rúzs maszatolva könnyen nevetséges külsőt eredményezhet. Inkább használd a rúzsecsetet, és szerezz be egy szájceruzát. Az utóbbival megadhatod a festés keretét, és alapként is használhatod, nyugodtan satírozd el az ajkadon a rúzs felvitele előtt, ezzel még tartósabbá teheted a sminkedet. Ha hosszan tartó hatásra vágysz, akkor teljesen áttetsző púderrel fixáld le a rúzsodat.

Giorgio Armani
Giorgio Armani
Hussein Chalayan
Hussein Chalayan
Dolce&Gabbana
Dolce & Gabbana

 


A szemhéjtus és a fekete szemceruza tartja magát

Nem kell lemondanod a szemet kiemelő fekete kontúrvonalakról, ez változatlanul trendi. Nyugodtan húzd túl a vonalat a külső szemzugon, és alakítsd mandula formájúra a szemedet! Minél hangsúlyosabb, annál jobb. Ez a szemsmink akkor mutat igazán jól, ha az arcodat kicsit „beesettre” színezed, az arcpírt – amely jelen esetben a barna felé hajlik – a halántékodtól indítsd, és közvetlenül az arccsont alá vidd fel.

A krémesen lágy fekete szemceruzát és a fekete-sötétszürke szemfestéket egymásra rétegezve és egy kicsit elmaszatolva divatos rockos sminket készíthetsz magadnak. Fontos, hogy a szem alatti részen is bőven legyen festék, pont úgy, mintha sminkben aludnál el (nem lenne szabad, de néha olyan jólesik lázadni), és éjjel elmaszatolódna a festék.

Michael Kors
Michael Kors
Versace
Versace
Dsquared2
Dsquared2

 

 

Az őszi avar színei a szemeken

Rozsdabarna, rezes csillogás, selymes khakiárnyalatok, picit okkeres sárgászöldek. Gyönyörűen passzolnak minden szemszínhez. Akkor divatos igazán, ha nem spórolsz velük, a leheletnyi helyett most bőségesen vidd fel a szemhéjpúdert, és nyugodtan satírozd el az alsó szempillák alatt is. Natúr smink mellett mutat igazán, tehát kötelező a természetes hatású alapozás, a feltűnésmentes árnyékolás a bőrszínhez passzoló arcpirosítóval, és az ajkadra maximum szájfény kerüljön, de még jobb a picit fényes ajakír.

Anna Sui
Anna Sui
Oscar de la Renta
Oscar de la Renta
Prada
Prada

 


Hangsúlyos, nagy szempillák

Túl azon, hogy az összes trend megköveteli a szempillák látványos spirálozását, a műszempillák most kiemelt szerepet kapnak. Szó sincs arról, hogy ez csak estismink-kellék lenne, nyugodtan viselheted nappal is. Egy biztos, gyakorolnod kell a felhelyezését, no de ha a szemhéjtust már biztonsággal használod, ezt a műveletet sem lesz nehezebb elsajátítanod! Rábeszéllek, hogy próbálkozz az egysoros helyett a tincses változattal, mert több a variációs lehetőséged, és sokkal inkább szofisztikált lesz a végeredmény.

Zac Posen
Zac Posen
Christian Dior
Christian Dior
Versace
Versace

 

Sötét körmök

A 2009-es őszi–téli trend szerint ha körömlakk, akkor sötét. Sötétpiros, bordó, fekete és – ez az igazi újdonság – kék. Farmerkéket és nagyon sötét kéket is választhatsz, biztosan divatos lesz a körömlakkod. Ne feledd, hogy ezek a színek csak a tökéletesen ápolt kézfej mellett a rövid körmökön mutatnak jól!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top