Szépüljünk

6+1 aranyszabály a varázslatos keblekért

A méretétől függetlenül a melled szépségéért sokat tehetsz a mindennapokban. Kozmetikumokkal, mozgással, a megfelelő melltartó viselésével gondoskodhatsz róla, hogy a dekoltázsod káprázatos maradjon.

Első szabály: masszírozd!

Akár a zuhanyozást, akár a kádban való fürdést választod, használd ki a vízsugarak erejét. Ha állítható zuhanyrózsád van, akkor a legerősebb fokozatot válaszd, és a zuhanyfejet körkörösen mozgatva az erős vízsugarakkal masszírozd át a kebleidet. Még jobb eredményre számíthatsz, ha váltakozó hőmérsékletű vizet használsz, mindig meleggel kezdd, és hideggel fejezd be. A masszázzsal fokozhatod a kollagénrostok rugalmasságát, míg a hideg-meleg váltakozásával selymesebbé, rugalmasabbá teheted a bőrödet.

Második szabály: radírozd!

A mell érzékeny bőrén inkább az arcradírodat használd, a testradír túl erős lehet. A szemcsés tusfürdők remek kiegészítők, de nem tudod kiváltani a használatukkal a radírozást.

Az egészséges, ragyogó bőr a kebled ékessége, ám ezt – az arcodhoz hasonlóan – csak akkor érheted el, ha időről időre – hetente vagy kéthetente – leradírozod. Ezzel megszabadítod a felszínét a már távozni készülő elhalt hámsejtektől, és selymessé teszed a bőrödet. Persze az is fontos szempont, hogy az így felfrissített bőr sokkal fogékonyabb az ápolókrémek hatóanyagaira.

Harmadik szabály: krémezd!

 Az UV-sugarak a mell és a dekoltázs vékony, érzékeny bőrét erősen öregítik, ráadásul a dekoltázsod egy része jó idő esetén állandóan fedetlen, ezért muszáj fényszűrős krémmel óvnod a bőrödet.

A testápolónál sokkal jobb a mell- és dekoltázsápoló készítmény. Többnyire borsos áruk van, különösen a szérumoknak, de nagyon sokáig elég egy-egy termék, és – különösen az idősödő bőr esetén – szinte nélkülözhetetlen a használatuk, ha feszes, ránctalan bőrre vágysz. Fontos a rendszeresség: naponta kétszer – az arcod krémezésével egy időben – az egész dekoltázsodat krémezd be. Nyugodtan használhatod a feszesítő, hidratáló arckrémedet és a bőrt „fiatalító” arcszérumokat is ezen a területen, ám nincs mit tenni, összességében ez sem pénztárcabarát megoldás.

6+1 aranyszabály a varázslatos keblekért

Negyedik szabály: kényeztesd!

Napozást követően sűrűbben, egyébként legalább kéthetente pakolással is kényeztetheted a kebledet. Algás, ásványi anyagokban gazdag krémpakolásokkal erősítsd meg a bőrszövetet. A szokásosnál vastagabban felkent tápláló, feszesítő éjszakai krémmel is jó hatást érsz el: hagyd vastagon hatni 5-10 percig, majd finoman masszírozd a bőrödbe a krémet, és a felesleget töröld le.

Ötödik szabály: erősítsd!

Már napi néhány perces mellizomedzéssel is karbantarthatod a kebledet, késleltetheted a megereszkedését. Tedd össze a két tenyeredet a melled előtt, és olyan erősen, amennyire csak tudod, nyomd össze őket, miközben 30-ig számolsz. Pár másodperces pihenők beiktatásával legalább 8-szor ismételd a mozdulatot. A két tenyered között tartott kis gumilabdával tovább nehezítheted a gyakorlatot.

Hatodik szabály: még éjjel is figyelj rá!

Kebelbarát póz éjjel: lapos párnán hanyatt fekvés. Sajnos minden más esetben „ráncosra” fekszed a melledet. A lapos párna könnyen megszokható, a magas egyébként sem egészséges, ami pedig a hanyatt fekvést illeti… szerencsés vagy, ha többnyire így alszol éjszaka.

6+1 aranyszabály a varázslatos keblekért

 

+1 szabály: tartsd jól!

A melltartó egy okos nőnél messze nem a korlátokról szól, az egyik legjobb társad lehet a dekoltázsod formázásában. Egy jó melltartó kiemeli a kebled előnyös tulajdonságait, és palástolja a hiányosságokat. A megfelelő méret kiválasztása a legfontosabb, a fazon csak ezután következik.
Először határozd meg a melltartó szám szerinti méretét, például 80-as, ehhez közvetlenül a melled alatt mérd meg a körméretedet. Most „derítsd ki” a hozzád passzoló betűjelet, mondjuk: C, oly módon, hogy a mellcsúcsodnál mért körméretből kivonod a mell alatt mért értéket. Ha a különbség 13 vagy az alatti, akkor A a kosárméreted, míg ha 21 centiméter, akkor E. A pontos számokat és a hozzá tartozó méreteket itt megtalálod: Bevág, eláll, lecsúszik? – Így válassz jól melltartót!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top