Szépüljünk

8 szabály a 80-as éveket idéző sminkhez

Követve az egyik meghatározó trendirányzatot, a ruhatárad mellett a sminkedet is a 80-as évek stílusában alakítod? Nem árt, ha betartasz néhány szabályt, mert csak egy hajszál választja el a szuperdivatosat a nevetségestől. Maradj a jó oldalon!

Tudj meg még többet a 80-as évek sminkjeiről videónkból! Katt ide! »

A 80-as évek: Dallas, diszkóláz, punk polgárpukkasztás; válltömés, csillogás, neonszínek, fekete bőrszerkó; hajsütő vas alkotta loknik, full smink, fekete szemek. Imádni való irányzat, mert nőies, mert merész, és viszonylag egyszerűen személyre szabható. Amire biztosan szükséged lesz: szemceruza, pirosító, rúzs, szájkontúrceruza.

1. szabály: tus törölve

No nem azért, mert nem szexi, hanem mert a 80-as években nem használták, helyette a szemceruza hódított. A „kötelező” fekete mellé szerezz be egy türkizkéket vagy -zöldet is.
Ha vagány feketével satírozott szemekre vágysz, egyszerűen rajzold körbe a szemedet lágy, picit krémes fekete szemceruzával, és „maszatold” el mindenhol a vonalat. A kék vagy zöld szemceruza magában is megállja a helyét, de jól mutat színes szemhéjfestékkel is.

8 szabály a 80-as éveket idéző sminkhez

 

2. szabály: kötelező a szempillaspirál

Mindegy, hogy punkos fekete vagy elbűvölő „Dallas-lány”-szemeket sminkelsz, a szempillaspirál kötelező kellék. Mégpedig csakis fekete színben. Most ne a pillák dúsítására, hanem az ívelésre és a hosszabbításra helyezd a hangsúlyt.

8 szabály a 80-as éveket idéző sminkhez

 

3. szabály: lágyan alapozz

Alapozó tekintetében ne kövesd pontosan a 80-as éveket. Az nem kérdés, hogy használnod kell, ám a vaskos változat helyett inkább könnyedet viselj. Az elmúlt húsz évben a technológia fejlődése lehetővé tette, hogy olyan alapozók kerüljenek forgalomba, amelyek egységes bőrfelszínt eredményeznek, mégis szinte észrevehetetlenül simulnak a bőrödre.

8 szabály a 80-as éveket idéző sminkhez

4. szabály: a pirosító helye az almácskán van

A pirosítót érted, de mi az almácska? Az arcodnak az a része, amely dombként kiemelkedik, amikor erősen nevetsz. Használj krémes pirosítót, és a halántékod irányába mutató vonalban dolgozd el. Vigyázz, semmiképpen ne maradjon határozott kontúrja a pírnak! A 80-as éveket idéző sminkhez barackszín vagy narancsos árnyalatú pirosító dukál!

8 szabály a 80-as éveket idéző sminkhez

5. szabály: felejtsd el a pengevékony szemöldököt

A szemöldököd formáját és hosszát persze korrigálhatod, de a vastagsága maradjon természetes, elég, ha csak a rendetlenkedő szálakat húzod ki. Azért borzas ne legyen! Használj szemöldökkefét a formázásához.

8 szabály a 80-as éveket idéző sminkhez

6. szabály: nehogy vaktában párosítsd a színeket!

Ez aztán a bátorságpróba! Ha kellően merész vagy, és nem múltál el harminc, akkor most használhatsz élénk és régóta háttérbe szoruló színeket a szemhéjadon. Élénk, pinkbe hajló lilát, határozott kékeket, narancsot és zöldet. Mindezeket önmagukban vagy párban is: a kéket zölddel, a lilát a naranccsal vagy a türkizzel párosítsd.

8 szabály a 80-as éveket idéző sminkhez

 

7. szabály: aktualizáld a rúzsod színét

A rúzsválasztás a 80-as éveket idéző sminktrendben? Rengeteg lehetőség a bakizásra! Ha biztosra akarsz menni, akkor maradj a halvány szájfény mellett. Ha igazi bulihatásra vágysz, akkor a feketével satírozott szemekhez – mint anno Madonna – fényes, pink rúzst használj. A most kivételesen trendinek számító úgynevezett „full smink” esetében (amikor a szemedet és az ajkadat is határozottan sminkeled) óvakodj a piros vagy a rózsaszín rúzstól, mert könnyen nyanyás lesz a végeredmény. Válassz egyet a nem túl sötét és nem túlzottan csillogó szederárnyalatok közül!

8 szabály a 80-as éveket idéző sminkhez

8. szabály: legyen kéznél szájkontúrceruza

A hangsúlyos ajakfestés könnyebb, ha szájceruzát használsz. Nem csak a kontúrozáshoz, a rúzs alá az egész ajkadra felviheted. Aj-aj! Megkerülhetetlen kérdés a rúzstól eltérő színű kontúrozás, hiszen a 80-as években ez igazán trendi volt. Bevallom, annak idején fruskaként én is használtam, és nagyon jól állt. Mégis felejtsd el. Aztán ki tudja? Lehet, hogy néhány év, és újra minden sminkguru ezt diktálja majd, és mi lelkesen beadjuk a derekunkat?!

8 szabály a 80-as éveket idéző sminkhez

 
Nézd meg videónkat:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top