Szépüljünk

A legtrendibb frizurák 2010 tavaszára

A 2010-es sminktrendek a szerepjátékok jegyében születtek, ami a legújabb frizurákra is jellemző. Igazítsd hajadat a ruhádhoz és a sminkedhez!

Az idei tavaszi–nyári sminktrendeket a szerepjátékok jegyében ismertettük, most nézzük, hogy melyikhez milyen frizura illik! Ezek a sminktrendek. »

Még több tavaszi trend:
Színek és minták a tavaszi–nyári szezonra »
5 kötelező ruhadarab a tavaszi szezonra »
Hírességek fodrászai mutatták be a 2010-es tavasz-nyári hajtrendeket »

Katonás stílus

Magától értetődő, hogy ez az irányzat nem tűr meg semmi csilli-villit a hajadban. A hosszú hajadat fésüld fényesre, és fogd be egy laza lófarokba. Ha kedvet kaptál a hajfonáshoz, ne tartsd vissza magad, de semmi cécó: hajrögzítővel befújt fésűvel simítsd hátra a hajadat, és a fényes tincseket már fonhatod is, se túl szorosra, se túl lazára. Semmi hajvasalás! Nem attól leszel rendezett, hogy merevvé válsz. A rövid tincseknek a szárítás után adj struktúrát, amihez a legjobb, ha valamilyen pasztát vagy vakszot használsz. Mozdítsd meg a segítségükkel a hajtincsek végét, és egy picit bele is túrhatsz a hajadba, mielőtt leheletnyi lakkal fixálod.

Katonás - Alexander Wang
Katonás – Alexander Wang
Keira Knightley 2005-ös frizurája újra divat
Keira Knightley 2005-ös frizurája újra divat

 

A pásztorlányka

Ismered a franciafonatot? Tudod, amikor mindig újabb és újabb tincset veszel hozzá a fonathoz. Nem kell hozzá túl nagy kézügyesség, ha most látsz ilyet először, akkor is könnyen megtanulhatod. Ne törekedj arra, hogy szabályos legyen, nyugodtan kikandikálhatnak hajvégek! Izgalmas hatást érsz el, ha egy textilszalagot is a hajadhoz fonsz. Készíthetsz kontyot is. A balerinakontyhoz viselj hajpántot (ez a trend már jó ideje tartja magát, de ebben a szezonban oldalt is viselheted a kontyot), a lazán feltűzött tincseket pedig dobd fel néhány beletűzött textilvirággal.

Pásztorlányka - Oscar de la Renta
Pásztorlányka – Oscar de la Renta
Pásztorlányka - Chanel
Pásztorlányka – Chanel

 

A természetes

Eszedbe ne jusson a hullámos hajadat hajvasalóval kiegyenesíteni! Inkább hangsúlyozd a természetességét göndörítő, volumennövelő hajhabbal. Ha van időd, hagyd magától megszáradni, így még lazább lesz. A bubiból is készíthetsz a nyakszirtednél megtűzött kontyot. Ha nagyon vékony szálú, egyenes a hajad, akkor előtte a fejbúbodon egy kicsit tupírozd föl a tincseket, és csak ezután fésüld hátra. Sokat segít a természetes hatás elérésében, ha a fejedet előrehajtva átkeféled a fürtöket, és miután hátradobod őket, már csak az ujjaddal formázod a frizurádat.

Természetes - Jil Sander
Természetes – Jil Sander
Természetes - Michael Kors
Természetes – Michael Kors

 

A tarkabarka

Elő a kendővel! Isteni áldás azokon a napokon, amikor nincs időd hajat mosni, és semmi kedved a tincseiddel hosszasan bíbelődni. Most aztán tobzódhatsz a színes és egyszínű, háromszög alakúra hajtott kendőkben! Arra azért ügyelj, hogy a színek legalább egyike feltűnjön a ruhádon, és figyelj az összhangra a hajszíneddel is. Akár kettőt is a hajadba köthetsz, rétegezd bátran az anyagokat. Az arcformádhoz illően húzd a kendőt a homlokodra, vagy hátrébb tedd, hogy látszódjon egy kis sáv a hajadból, sőt – picit rendetlenül – néhány vékony tincs is kikandikálhat.

Tarkabarka - Marni
Tarkabarka – Marni
Tarkabarka - Marni
Tarkabarka – Marni

 

A cafka

Ne habozz utánozni Brigitte Bardot frizuráját! Éljen az érzékiség! Rendetlennek tűnő kontyok, rafináltan kihúzott tincsek jellemzik ezt a trendet. Ha egyenes a hajad, akkor érdemes nagy csavarókkal egy kis játékosságot varázsolni bele, még akkor is, ha utána összefogod vagy feltűzöd. A bubifrizurádat megbolondíthatod, ha a középső tincseket a homlokod közel teljes szélességében hátrafésülöd, és a hajszíneddel megegyező hullámcsattal megtűzöd.

Cafka - Dolce&Gabbana
Cafka – Dolce & Gabbana
Cafka - Fendi
Cafka – Fendi

 

Az aktív nő

Lendületesség és céltudatosság, ez jellemzi az aktív nő hajviseletét. A frufru szabályos – vagy egyáltalán nincs –, és a haj teljesen fel, illetve hátra van fésülve. Ehhez a stílushoz is viselhetsz lófarkat, de semmi fakszni, lazán gumizd össze a tincseket. A kontyot nyugodtan tűzd a fejtetőre! Az aktív, öntudatos nő nem fecsérli az idejét arra, hogy megváltoztassa a természetes adottságait, sokkal inkább tudatosan vállalja azokat, akár göndör, akár egyenes a haja. A feltűzött haja soha nem romantikus, ám roppant praktikus, és az arcvonásaira tereli a figyelmet.

Aktív nő - Karl Lagerfeld
Aktív nő – Karl Lagerfeld
Aktív nő - Gucci
Aktív nő – Gucci

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top