Szépüljünk

Igaz vagy hamis? Legendák a hajfestésről

A hajfestésről legalább annyi közkeletű "igazságot" lehet hallani nőtársainktól, mint a fogyókúráról. Csupán annyi velük a baj, hogy korántsem mind igaz...

„A festett színnek mennie kell a bőrünk árnyalatához és a természetes hajszínünkhöz.”

Igaz: a legjobb és legtermészetesebb eredményt akkor várhatod, ha a festett szín legfeljebb két árnyalattal világosabb vagy sötétebb, mint az eredeti hajszíned. A világos bőrűeknek a legjobb, ha világos, illetve középbarna árnyalatokat, világos vöröseket és bézsszőkét választanak. A közepes és barnás bőrűeken jól mutatnak a mély, gazdag színek, mint a kakaóbarna és az aranyszőke. Az egészen sötét bőrűek megengedhetik maguknak a barna és a fekete legmélyebb árnyalatait is. A jól megválasztott hajszín élénkíti az arc tónusát, így kevesebb sminkre lesz szükséged.

„A festett haj sokkal jobban kiszárad és töredezik, mint a természetes színű.”

Hamis: a haj kiszáradhat a festéstől, különösen, ha nem ápolod megfelelő termékekkel. Ám a festés nem az egyetlen dolog, amitől töredezhet, kiszáradhat a hajad. A hajszárító, a hajsütővas és a hajvasaló is lehet az oka a hajvégek töredezésének és a fénytelen, száraz tapintásnak. Vagyis a kondicionáló termékekre akkor is szükséged van, ha soha nem festetted a hajadat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top