Szépüljünk

Hullámgyár a fürdőszobában

Akkor se mondj le a loknikról, ha nem göndör a hajad! Néhány kellék és rafinált trükk bevetésével őrjítően szexi frizurád lehet.

Loknid akkor is lehet, ha egyenes vagy csak éppen hullámos a hajad. Egy biztos, a tartós hullámról, vagyis a dauerról lebeszéllek, mert túl azon, hogy nemkívánatos kémiai hatásnak teszed ki a hajadat, jó időre eléggé behatárolod a mozgásteredet a frizurakészítés terén, hacsak nem ez a célod. A legegyszerűbb és legtermészetesebb akkor lesz a lokni, ha a hosszú hajadat picit nedvesen befonod éjszakára, vagy lágy kontyba tekered. Persze a precízebbek inkább hajcsavarót és hajsütőt használnak.

Hullámgyár a fürdőszobában

 

Hajcsavarók

Régen a hajcsavarók lukacsos alumíniumhengerek voltak, amelynek az egyik végére gumit kötöttek, rajta egy fa- vagy műanyag golyóval, és a feltekerés után meghúzták a gumit, majd a golyót a henger végébe beakasztották. A mai hajcsavarók sokkal barátságosabbak a hajszálakkal, és a frizura elkészítése is könnyebb velük. A legelterjedtebbek a műanyag – pici tüskékkel borított – csavarók, ezek akár önmagukban is megállnak, ha feltekered rá a tincsedet, hasonlóan működnek, mint a tépőzár. Őrült galibákat okozhatsz magadnak kezdőként, ha a túlságosan nedves hajadat tekered fel rájuk, mert könnyen előáll a „soha nem fogom tudni ezt a vacakot kiszedni” állapot. Sokan próbálkoznak a meleg (fűthető) hajcsavarókkal is. Ezek egy kis dobozban „laknak”, ahol felfűtöd őket, aztán melegen csavarod rá a hajadat, és hagyod kihűlni. Nagy előnyük, hogy a száraz hajba is teheted őket, és a nappali egyenes szálakat este hullámossá varázsolhatod. Az áruk miatt (8–25 ezer forint, többnyire 20 darabot tartalmaz) a beszerzésük alapos megfontolásra készteti az embert, ebbe csak akkor érdemes beruháznod, ha valóban rendszeresen szeretnéd használni.

Babyliss melegíthető hajcsavarók
BaByliss melegíthető hajcsavarók

 

Tipp: Nem mindegy, hogy mekkora átmérőjű csavarót használsz, a rövidebb tincseket hiába akarod a nagy csavarókra feltekerni! Most újra trendi a pici hullám, és ehhez a hosszabb hajat is vékony csavarókra kell tekerni.

Remington fúthető hajcsavarók
Remington fűthető hajcsavarók

 

Hajsütők

Szerintem minden nőnek jár egy hajsütő, soha nem lehet tudni… Nagyon sokféle közül választhatsz, szánj időt a vásárlásra, mert az áruk is nagyon széles skálán mozog, és a drágább nem feltétlenül jobb. Ezeket a szempontokat vedd figyelembe a választásnál:

  • Legyen állítható a hőmérséklete.
  • Jó, ha van rajta ki- és bekapcsológomb, tehát nem akkor kezd el melegedni, ha bedugod, hanem be is kell kapcsolnod.
  • Legyen túlfűtés ellen védett, így biztosan nem ég le a ház, ha bedugva felejted.
  • Természetesen forogjon a zsinórja, mert különben lehetetlen vele dolgozni.
  • Ha sokat utazol. Akkor jól jön a saját szállítószütyő is. Lehet olyat is kapni, aminek a zsákocskája teflonosan hővédő, így a még meleg hajsütőt is bele tudod pakolni.
    Rowenta nyolc részes hajformázó szett
    Rowenta nyolcrészes hajformázó szett

A legtermészetesebb loknikat a spirálhajsütőkkel, illetve a kúpos hajsütővel tudod elérni, de ezeknek a használata némi gyakorlatot igényel, tehát ne várj rögtön az első alkalommal csodát magadtól.
Létezik hármas hajsütő is, ez nem loknikat készít, hanem a hajad felszínét teszi hullámossá (az elv hasonló, mint a kreppelőnél).

Remington hajformázó készlet
Remington hajformázó készlet

 

Hatásfokozás

Mielőtt becsavarod a hajadat, tegyél rá hullámosítóhabot, így még lendületesebb lesz a végeredmény. A meleg hajcsavarók és a hajsütő használata előtt mindenképpen kezeld a hajadat valamilyen hővédővel. A kész loknikat mindig hagyd teljesen kihűlni, és már csak kézzel formázd őket. Beledolgozhatsz egy kicsi waxot is, és végül fújd át lakkal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top