Szépüljünk

Ettől ne várj szépséget!

Vannak olyan ételek, amelyek kifejezetten ártanak a bőrödnek. Eheted őket, csak aztán ne csodálkozz!

Az allergia, az pech: lehetnek olyan élelmiszerek, amelyek más bőrén nem hagynak nyomot, ám téged elborítanak tőle a kiütések. Most nem az egyéni érzékenységre gondolunk, hanem azokat a többségében roppant finom élelmiszereket gyűjtöttük össze, amelyek sokak bőrén hagynak nem éppen kívánatos nyomokat.

Ettől ne várj szépséget!Magvas ügyek – Az olajos magvak és a csonthéjas termések – mint a mogyoró, a mandula, a napraforgó- és a tökmag, a dió – rengeteg értékes anyagot tartalmaznak, ám ha sokat eszel belőlük, akkor előbb-utóbb megjelennek a fránya kis pattanások a bőrödön.

Fűszerpara – Markáns íz, markáns hatás. Így lehetne összefoglalni az erőteljes fűszerek hatását a bőrödre. Egy kiadós magyaros, mexikói vagy indiai vacsorára sokakat emlékeztet jó pár napig a pattanások hada.

Zsírban úszva – Az elfogyasztott zsír mennyisége befolyásolja a bőröd faggyútermelését is, így a fényesedés garantált egy-egy ilyen lakoma után. De nem árt odafigyelni a sajtfogyasztásra sem! Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy finom sajt zsírtartalma akár 45 százalékos is lehet. Ez pedig azt jelenti, hogy 5 dekagramm sajt elfogyasztásával 2 deka zsírt eszel meg. Olyan, mintha egy púpozott teáskanálnyi zsírt kebeleztél volna be!

Édes átok – A csokoládé szépít, és boldoggá tesz, de ne szépítsünk: aki érzékeny rá, annak a bőrén igen randa nyomokat hagy. Egyrészt a kakaóvaj-tartalom miatt, másrészt az étcsoki székrekedést okoz, és ilyenkor a salakanyagok nehezebben távoznak a szervezetedből. Ezért kell óvatosan fogyasztanod a banánt is! Kombináld naranccsal, amely ellensúlyozza a banán „hasfogó” hatását.

Ettől ne várj szépséget!

 

Löttyedt éberség – A kávé ugyan élénkít, ám erős vízhajtó hatása is van, ezért az elfogyasztott kávé mennyiségének legalább a kétszeresét kell ásványvízből meginnod, ha a bőröd kellő hidratáltságára és az ezzel együtt járó feszességére vágysz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top