Szépüljünk

Idén a strandra is sminkben megyünk – így csináld!

Ha valahol, akkor a strandon abszolút vállalható a sminkeletlen arc. Persze csak akkor, ha kipihent, karikamentes az arcunk, de ha ez nem adott, akkor maradnak a hagyományos eszközök strandbiztos módon felhasználva.
Idén a strandra is sminkben megyünk – így csináld!
Kattints a legfrissebb trendhírekért!

Ha te is azok közé tartozol, akik még a strandon is kizárólag kisminkelve érzik jól magukat, viszont nem áll szándékodban nevetségessé válni és/vagy tönkretenni a bőrödet, figyelj! Összefoglaljuk a strandsmink készítésének alapvető szabályait és fortélyait.

Alap a fényvédelem

Mielőtt bármiféle sminket is feltennél, tisztítsd meg alaposan az arcbőröd, majd kend be minimum 15-ös faktorszámú fényvédővel, és várj legalább 20 percet, hogy az tökéletesen beszívódjon a bőrödbe!

Strandsminkhez hagyományos alapozót semmi esetre se használj, az ugyanis eltömíti a pórusokat, majd pedig beleég a bőrödbe, és minimum irritációt és pattanásokat, de akár súlyos és nem mellesleg rendkívül ronda bőrbetegségeket is okozhat. Ha nagyon elégedetlen vagy az arcbőröd állapotával és mindenképpen szeretnél alapozni, válassz fényvédőt is tartalmazó színezett hidratálót! Utóbbival is bánj azonban csínján és csak vékony rétegben vidd fel!

Nem kell a púder!

A púdert, a pirosítót cseréld le bronzosítóra, vagy próbálj krémes állagú pirosítót használni, ezt egyszerű felkenni és viszonylag hosszan tart!

Megnézem
Összes kép (1)
Vízálló szemek

A szemsminked készítésekor mindenképp tekintetbe kell venned, hogy a strand nedves hely. Még ha személy szerint eszed ágában sincs csobbanni, izzadni akkor is fogsz, jóleshet egy frissítő zuhany, de simán le is fröcskölhetnek. Éppen ezért válassz – minél megbízhatóbb minőségű – vízálló szempillaspirált! Az legalább stabilan tartja magát, és nem kell attól tartanod, hogy a festék fele az arcodon csorog végig.

Ha nem éred be csupán spirállal, hanem ennél valamivel erőteljesebben hangsúlyoznád a szemedet, használj vízálló, zselés állagú tust: vékony tusecsettel húzz egy egészen vékony vonalat a szempilláid tövébe, majd satírozd el! Elvégre is nem bálba mész!

Abban az esetben, ha a szemöldököd nagyon világos vagy egyenetlen, és a hétköznapokban általában szemöldökporral vagy szemöldökceruzával korrigálod, a strandszezonra inkább fesd vagy festesd be tartós szemöldökfestékkel!

Natúr ajkak

A filmekben kétségkívül dögösen mutatnak a hatalmas napszemüvegben és kalapban, erősen rúzsozott ajkakkal strandoló nők, a valóságban azonban ugyanez inkább komikusan hat. Az idén egyébiránt kifejezetten divatos rúzst a strandsminkedből tehát inkább mellőzd! Bőven elég, ha ajakápolót, esetleg natúr vagy rózsás árnyalatú színezett szájfényt kensz az ajkaidra, ezekből is lehetőleg fényvédőt tartalmazó változatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top