Szépüljünk

Legfeljebb 9 évvel fiatalít a plasztika

Anélkül, hogy az arc eltorzulna, legfeljebb 9 évvel látszódhatunk fiatalabbnak szépészeti beavatkozások segítségével.

A Torontói Egyetem kutatói fiatalító célzattal végzett plasztikai beavatkozásokon átesett nők előtte és utána fotóit elemezve arra jutottak, hogy átlagosan 7,2, de legfeljebb 9 évet faraghat le a sebészkés a valódi korunkból anélkül, hogy fiatalos helyett inkább torzzá válna a megjelenésünk.

9 évet fiatalít a plasztika

 

9 évet fiatalít a plasztika

 

Túlzásba vitték

 

„A kutatások megmutatták, hogy a plasztikai beavatkozások segítségével vonzóbbá válhat a külsőnk, ami persze jó, ugyanakkor nagyon-nagyon szubjektív dolog, és a külső szemlélő megítélésén is múlik” – magyarázta dr. Nitin Chauha plasztikai sebész egy sajtónyilatkozatában. Kiemelte, hogy rendkívül kényes feladat összehangolni a páciensek elvárásait és a lehetséges elérhető eredményeket, ezek ugyanis gyakran nincsenek, sőt nem is lehetnek összhangban.

Chauha doktor kiemelte, hogy az öregedés jeleinek visszafordítása igen összetett feladat, melyhez manapság számos eszköz és eljárás rendelkezésre áll, ugyanakkor érdemes ezekkel csínján bánni. A szakember szerint a legcélravezetőbb megoldás, ha a páciens a korához képest akar a lehető legjobban kinézni, nem pedig évtizedekkel akar fiatalabbnak látszani, ez a megközelítés ugyanis könnyen vezethet túlzásokhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top