Szépüljünk

Ilyen volt egy sminkvideó 1936-ban

Íme a bizonyíték, hogy a sminkvideó sem egy kimondottan fiatal műfaj.

Ilyen volt egy sminkvideó 1936-banA sminkvideók a videómegosztóknak köszönhetően manapság szupertrendinek számítanak, olyannyira, hogy a műfajnak már megvannak a maga sztárjai is az online szépségguruk személyében. Sminkek elkészítését bemutató oktatófilmek azonban már a múlt század harmincas éveiben is készültek.

Egy ilyen, 1936-ból származó felvétel bukkant fel nemrég a YouTube-on: a klasszikus hollywoodi dívasmink elkészítését mutatja be, melyet a kor meghatározó nőideáljai, Marlene Dietrich és Greta Garbo is viseltek, és amit persze akkoriban utánozni akartak a nők. A kisfilmből kiderül, hogy a smink elkészítésének titka az arányosság és a szimmetria, az arc kisminkelését tehát ajánlatos alapos méricskéléssel kezdeni egy körző segítségével, ezután jöhet az esetleges tökéletlenségek korrigálása, a pirosítás, a vékony szemöldökvonal megrajzolása. A videó végén pedig megleshetjük még azt is, miképp készült a jellegzetes, sötét rúzsozás

Nézd meg te is, hogyan sminkeltek dédanyáink!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top