Szépüljünk

Már aranyból is készítenek hajfestéket

16 nap alatt lehet a szó szoros értelmében véve aranyhajad…

A francia Pierre és Marie Curie Egyetem kémikusai kifejlesztették a valódi aranyat tartalmazó hajfestéket. Mivel a speciális vegyülethez viszonylag kevés aranyra van szükség, ezért egy adag festék nagyjából 10 000 forint értékű aranyból kihozható. A festés viszont hosszadalmas és igencsak igénybe veszi a hajat.

Festés előt - az 1. napon - a 16. napon

Hajszálak a festés előtt,  az 1. napon és a 16. napon

Forrás: American Chemical Society

 

A hajkoronát először teljesen ki kell fehéríteni, majd több mint két hét alatt, fokozatosan lehet felvinni rá az aranyat tartalmazó festéket. A festéshez ráadásul egy olyan sav is szükségeltetik, mely nagyságrendekkel erősebben marja a hajat, mint a klasszikus dauervíz. A végeredmény nem szőke, hanem vöröses árnyalatú haj, mely UV-lámpa alatt pirosas fényben fluoreszkál.

A festéket kikísérletező csapat vezetője, dr. Phillipe Walter egy sajtónyilatkozatában elmondta, hogy találmányukat nem a szépségiparban szeretnék elterjeszteni, hanem az arannyal festett hajszálakat használnák bizonyos mérgező vegyületek kimutatására.

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Már aranyból is készítenek hajfestéket

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top