Szépüljünk

Készülj fel a tavaszra!

A testednek most nagyon is kijár a tavaszi megújulás. Körülnéztünk, milyen krémekkel, radírokkal, olajakkal és szérumokkal segíthetünk rá a tél végi újjászületésre. Most két héten keresztül megpróbáljuk mindenféle irányból körbejárni ezt a témát, hogy tippeket, mankót, inspirációt adhassunk, ha még csak a szándék van meg hozzá. <a href="https://nlc.hu/egeszseg/20140310/3-ital-kulsod-megujulasaert/" target="_blank">A télűző, vitamindús koktélok után</a> a szépségápolással folytatjuk a sort.

 Arcápolás

Megnézem
Összes kép (1)

Az arcodat először is elő kell készíteni arra, hogy aztán befogadhassa a sok-sok tápláló, hidratáló kényeztetést. Praktikus, ha a tisztítással kezded, ami a jó minőségű lemosóval és az arcradírral kezdődik. Az előbbit naponta, utóbbit hetente is végezheted. Ezután következnek a bőröd tipusának megfelelő krémek, vagy akár szérumok, amik még koncentráltabban tartalmazzák a fontos vitaminokat, összetevőket. Néha pedig a kényeztetés megkoronázásaként tegyél fel egy tápláló maszkot és hallgass közben klassz zenét!

Testápolás

Megnézem
Összes kép (1)

Az archoz hasonlóan praktikus a tested tavaszi bőrmegújítását is egy jó alapos radírozással kezdeni, hogy az elhalt hámsejtektől megszabadulj. Ehhez krémet, kefét és luffa szivacsot is használhatsz. Ízlés kérdése, hogy ki szereti jobban a szappant és ki a tusfürdőt, de tény, hogy mindkettőből beszerezhető már olyan, ami nem hemzseg a kemikáliáktól. Drágábbak, ám kevésbé, vagy egyáltalán nem mérgezed a bőröd velük. Fürdés végén finom, tápanyagokban gazdag testápolóval kend be magad, majd jöhet egy új, tavaszi parfüm!

Kézápolás

Megnézem
Összes kép (1)

A kezünk a legtöbbet használt, legjobban igénybe vett testrészünk, ám ehhez képest aránytalanul keveset foglalkozunk vele. A kézápolás alapja egy nagyon klassz, tápláló és regeneráló kézkrém. Ezt sokszor is használhatod egy nap. Aki sokat ír gépen, annak mindig kéznél lehet egy klassz körömápoló toll is, a töredezések ellen. Egyébként sem mindegy, hogy milyen eszközökkel vágod és ápolod körmeidet: szerezz be egy minőségi manikűrszettet – évekig jó szolgálatot tesz majd. A szép körmökre új, friss, tavaszi színű lakk kerülhet, hisz már ott vannak a boltokban, üdén, pompázatosan.

Hajápolás

Megnézem
Összes kép (1)

Hajkoronád ápolását kezdd egy jó hajkefe beszerzésével! Nem árt, ha minél több természetes anyagból, például fából készült. Majd hajmosáskor érdemes legalább kéthetente olyan készítményt használni, ami gazdagon visszaadja a hidegben, szélben, sapka alatt meggyötört haj elvesztett pompáját. Ilyenek a pakolások, kondicionálók. Hosszú hajnál külön figyelj a végekre, azokat mosások között is ápolhatod az erre kitalált cseppekkel, olajokkal. És persze a hajformázáshoz is millió lehetőség áll rendelkezésedre, mi épp egy természetes olajjal készült hajfényt ajánlunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top