Szépüljünk

Egyszerű, gyors smink a rohanó reggelekre

Az egyszerű és gyors smink szinte elengedhetetlen kelléke a modern nő hétköznapjainak. Nem árt a reggeli rohanás során, ha van egy sminkrutinod, amivel belátható időn belül elkészülsz – azaz nem vesz igénybe több órás alapozást, satírozást és rúzsozást – úgy, hogy mellette még jól is mutatsz. Kis gyakorlással és némi odafigyeléssel nagyon hamar elsajátíthatod a natúr sminkelés alapjait.

A natúr vagy hétköznapi sminknek nem az a lényege, hogy úgy fess, mint aki most lépett ki a szépségszalonból, hanem nagyjából az, hogy kiemeld az arcod előnyös vonásait, elrejtsd az elrejteni valót, és üde, friss tekintetet kölcsönözz magadnak. Egy ilyen egyszerű sminkhez csupán néhány eszközre lesz szükséged, melyek nagy valószínűséggel már most is megtalálhatók a neszesszeredben.

A reggeli készülődés előtt nagyon lényegesnek tartom, hogy a sminknek megfelelő alapot készítsek. Ezzel egyrészt óvom a bőrömet az idő előtti öregedéstől, másrészt pedig biztosítom, hogy a sminkem egész nap az arcomon maradjon. Ilyenkor nyáron, azt hiszem, még nehezebb dolgunk van, hiszen a meleg és a tűző nap hatására könnyen leégünk, izzadunk, és a nap végére hajlamosak vagyunk úgy kinézni, mintha egész nap kemény fizikai munkát végeztünk volna.

Készíts hétköznapi sminket!

A sminkelés előtt mindenképp tisztítsd meg az arcodat a bőrtípusodnak megfelelő készítménnyel, valamint jól paskold át hideg vízzel, így beindul a vérkeringésed, és rögtön fel is frissülsz. A natúr sminkek alapja nem a hangsúlyos szem- vagy szájsmink, hanem a szép, ragyogó, egyenletes bőr.

Hogy alapként alapozót, BB krémet, vagy színezett hidratálót választasz, az rád van bízva, meg persze arra, hogy milyen állapotban van a bőröd. Ha nyúzott vagy, pattanásos, indokolt lehet az alapozó használata, de én azt mondom, hogy ha nincs semmilyen jelentős problémád a bőröddel, akkor egy BB krém is bőven megteszi. Figyelj rá, hogy legyen benne napfényvédő, hogy a napsugarak ne perzseljék meg a bőrödet (zárójelben hozzátenném, hogy a napfényvédő télen is igen ajánlott). Egyszerre ne vigyél fel sok alapot, inkább legyen kevesebb, mert az kipótolható, mint hogy túl sokat tegyél fel, aztán moshatod le az egészet, és kezdheted előröl. Alaposan dolgozd el, főleg az áll és állcsont vonalában, valamint a hajtőnél.

A bőrhibák eltüntetésére használj korrektort, amit az ujjbegyeddel ütögess bele a bőrödbe – ha jó terméket választottál, szépen össze fog olvadni az alappal. Ha gyakran vagy fáradt, vagy vékony az arcbőröd, és gyakran kékes-lilás árnyalatú az arcod, akkor a kritikus területre válassz zöld színű korrektort. Ez így most extrémen hangzik, de hidd el, segít, ma már bármelyik drogériában beszerezhetsz ilyet.

Az alap legfontosabb és elengedhetetlen lépése a púderezés. A púder egyrészt fixálja az alapot, hogy egész nap a helyén maradjon, és ne csurogjon le a képedről, és még a zsíros, fényes hatás ellen is szuper ellenfél. Én nyáron a púderemet mindig a táskámban tartom, hiszen adódnak helyzetek amikor szeretném felfrissíteni az arcomat, így akkor mindig ott a segítség.

Melyek a további lépések? Tudd meg a Málna blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top