Szépüljünk

5 antioxidáns, ami kell a bőrödnek

Ha szeretnénk jól bánni a bőrünkkel, akkor érdemes minél több antioxidánssal ellátni. Szerencsére rengetegféle van belőlük, amiket együtt használva, azok sokszor egymás hatását tovább erősítik. Most sorra vettünk öt kedvencet.

E-vitamin

Talán a legismertebb, leggyakoribb és az egyik leghatásosabb antioxidáns a kozmetikumainkban. Zsírban oldódó vitamin, ami segít megvédeni a bőrt az UV sugárzás okozta károktól és erősíti a bőr természetes védőrétegét is. Hálózati antioxidáns, ami azt jelenti, hogy remekül együtt működik másik antioxidánsokkal is, például a C- vagy az A-vitaminnal.

Az INCI listán (a kozmetikum összetevőinek listája, ami mindig a dobozon található) tocopherol vagy még gyakrabban tocopheryl acetate néven találjuk.

Zöldtea-kivonat

Akár isszuk, akár a bőrünkre kenjük, a zöld teának számos pozitív egészségügyi hatása van.

Egyrészt védi a bőrt a káros szabad gyököktől, másrészt gyulladáscsökkentő tulajdonsága is nagyon jelentős. Emiatt szuper választás az érzékeny bőrre. Az INCI listán camellia sinensis néven találjuk, a zöld teából kivont aktív komponenst pedig epigallocatechin gallate néven.

Szőlőmagkivonat

Mindegy, hogy milyen fajta szőlőből származik, a mag kivonata erős antioxidáns és segíti a sebgyógyulást. Szintén hálózati antioxidáns, aminek hatása tovább erősödik, ha másik antioxidánsokkal kombináljuk. Az INCI listán vitis vinifera seed extract néven találjuk.

C-vitamin

Igazi multifunkciós vitamin, amit több okból is érdemes magunkra kenni. Nemcsak az antioxidáns hatása jelentős, de nagyobb koncentrációban hatásos pigmentfoltok ellen is, és serkenti a bőr kollagéntermelését. Szuper hatóanyag önmagában, és hatása tovább fokozható, ha E-vitaminnal párosítjuk. Az INCI listán a tiszta C-vitamint ascorbic acid néven találjuk, de sokféle szintén hatásos származéka is van, amiket onnan ismerhetünk fel, hogy szerepel benne az “ascorb” szódarabka.

Q10

A Niveának köszönhetően jól ismert antioxidáns, ami megtalálható az emberi sejtekben, és fontos szerepet játszik azok energiaellátásában. Számos ételben is jelen van, például halakban, kagylókban, spenótban vagy a mogyoróban. A bőrre kenve antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is jelentős. Az INCI listán ubiquinone néven találjuk.

A Krémmánia olvasóinak kedvenc antioxidáns-tartalmú termékei

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top