Szépüljünk

Krémmánia: a legjobb bőrradírok és hámlasztók

Az igazság az, hogy kevés olyan kozmetikum van, aminek a hatása csaknem azonnali és szemmel látható. Nos, a radírok és a hámlasztók ilyenek. Hogy pontosan mit is tudnak, és melyek a legjobbak közülük, azt most eláruljuk neked!

Bőrünk legfelső rétegén kilapult, elhalt hámsejtek vannak. Ezek természetes módon is folyamatosan hámlanak, és megújulnak (kb. 3-5 hetente a bőr legkülső rétege megújul), idővel azonban ez a folyamat egyre lassabban és egyre rosszabbul működik. A bőrradírok és a hámlasztók ebben segítenek: a felesleges, elhalt hámsejteket eltávolítják, hogy helyükre egészséges, új sejtek kerülhessenek.

A bőrradírokat mindannyian jól ismerjük. Ezek segítségével mechanikai úton, ledörzsöljük a bőrünk felszínéről a már amúgy is leválni készülő hámsejteket. Használatuk után a tükörből azonnal a felfrissült, üdébb énünk tekint vissza ránk. Érdemes finom szemcsés, szabályos gömb alakú golyócskákat tartalmazó bőrradírt választani, mert a durva, szabálytalan őrleményeket tartalmazó fajtákkal könnyen mikrosérüléseket ejthetünk a bőrön, ami nem tesz jót neki.

A bőrradírok profibb helyettesítői az otthonra szánt AHA és BHA hámlasztók. Hatásuk a bőrradíroknál erőteljesebb, és nemcsak alaposabban eltávolítják az elhalt hámsejteket, hanem több más előnyös tulajdonságuk is van. A BHA hámlasztók nemcsak a felszínen hatnak, hanem a pórusok belsejébe jutva segítenek a mitesszeres bőr kitisztításában, és gyulladáscsökkentő hatásuk is van, így a kombinált, tág pórusú, pattanásos bőrön érdemes őket bevetni. Az AHA hámlasztók pedig amellett, hogy üdébb és egyenletesebb bőrfelszínt eredményeznek, serkentik a kollagéntermelést és felszámolják a szárazságfoltokat is.

Most pedig íme a legjobb darabok a Krémmániáról:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top