Szépüljünk

5+1 tipp, hogy a pasid bőre egészségesebb legyen

A férfiak arcbőre éppoly érzékeny, mint a nőké – mégis sokkal kevesebb szó esik róla. A mindennapok kihívásai, az évszakok viszontagságai mellett még a napi borotválkozás miatt is különösen fontos számukra a rendszeres gondoskodás. Íme, 5+1 egyszerű, ám annál hatékonyabb tipp Torhosi Tünde mesterkozmetikustól, aki megosztja velünk: mit tehetünk azért, hogy pasink bőre bársonyosan puha és egészségtől ragyogó legyen.

1. Segítsd a helyes táplálkozásban!

A helyes bőrápolás éppen annyira múlik a megfelelő készítmények kiválasztásán, mint a táplálkozáson. Bár a férfiak nagy húsimádók hírében állnak, a zöldségek és gyümölcsök megfelelő arányára nekik is fontos figyelniük. Ugyanis olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, amelyek jótékony hatással vannak szervezetünkre, így bőrünk egészségére is. Csempéssz minél több friss alapanyagot kedvesed étrendjébe, és meglátod, a hatás nem marad el!

2. Ösztönözd arra, hogy minél többet igyon!

A megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről a férfiak hajlamosak megfeledkezni, holott ez is nagyban hozzájárul a bőr rugalmasságához, fiatalságának megőrzéséhez. Ha reggelente párodnak is készítesz kedvenc zöld teádból, és ezentúl neki is vásárolsz egy palack vizet, amit magával vihet a munkába, máris sokat tettél azért, hogy közelebb kerüljön a naponta szükséges folyadék beviteléhez, így segítesz neki megőrizni bőre feszességét.

3.Mondd el neki, milyen típusú a bőre!

A férfiak bőre sem egyforma, éppen ezért nagyon fontos, hogy megtalálják a bőrtípusukhoz leginkább illeszkedő arcápolási készítményeket. Egészen eltérő igényei lehetnek ugyanis a száraz vagy éppen a zsíros arcbőrnek. Azért, hogy könnyebben boldoguljanak, segítsünk nekik az eligazodásban, és közösen határozzuk meg, milyen kozmetikumokra van szükségük.

  • Zsíros bőr: jellemzően fényes, a nem megfelelően lélegző pórusok miatt mitesszerek alakulhatnak ki.
  • Száraz bőr: jellemző tünete a bőr húzódása.
  • Vegyes: az arcbőrön egyszerre vannak jelen zsíros és száraz területek.
  • Normál bőr: különösebb tünetektől, bőrhibáktól mentes típus.

4. Segíts neki kialakítani a napi bőrápolási rutint!

A férfiak bőre is igényli a rendszeres és tudatos gondoskodást. Mindenekelőtt a tisztításról, hidratálásról és a borotválkozás során megsérülő szövetek regenerálásáról kell gondoskodni. Egyfelől fontos, hogy rendszeresen használjunk nyugtató és tápláló arcápoló készítményeket, a bőr üdeségéért. Másfelől mindenképpen alkalmazzunk borotválkozás utáni készítményeket a bőrszövetek regenerálása érdekében. A szárazabb bőrűek inkább a balzsamot, a zsírosabb bőrűek az arcvizet válasszák, ám fontos, hogy ezek semmiképpen ne tartalmazzanak alkoholt!

 5. Bátorítsd, hogy kipróbálja a kozmetikai kezeléseket!

Egy szakértő arcmasszázs, a bőrre szürke fátylat borító elhalt hámsejtek eltávolítása és a hatóanyagok magas koncentrációját tartalmazó szérumok hozzájárulnak az arcbőr hidratálásához, az öregedés késleltetéséhez. Az arcbőr rögtön érezhetően finomabb tapintásúvá válik. Torhosi Tünde, a mySPIRIT skincare mesterkozmetikus szakértője kiemelte, hogy ma már wellness-szállodák kínálatában is találkozhatunk különböző bőrmegújító kezelésekkel. Hogy ez miért izgalmas? Mert egy pihentető wellness-hétvége során talán könnyebben elcsábíthatod szíved választottját egy szuper kezelésre!

+1 Segíts, hogy rátaláljon a minőségre!

Ahogyan a táplálkozás, úgy a bőrápolás terén is nagy hangsúlyt kell fektetni az alapanyagok minőségére. Ennek oka egyszerű: a méreganyagok kívül-belül látható nyomot hagynak szervezetünkön. Ezért, ha csak tehetjük, kerüljük az adalékanyagokat, mesterséges illat- és színfokozókat, valamint a bőrt károsító tartósítószereket. Ennek egy kiváló módja, ha az ellenőrzött gazdálkodásból származó biokozmetikumokat részesítünk előnyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top