Szépüljünk

Krémmánia: Szépülj olajokkal!

Nem lehetett nem észrevenni az olajak térhódítását az elmúlt években, szinte ellepték a boltok polcait a különféle szárazolajok, olajos keverékek és magas olajtartalmú készítmények. De vajon többet is tudnak, mint a "hagyományos" kozmetikumok, vagy ez is csak egy újabb hype? Ennek jártunk most utána.

Mire jók az olajok?

Sokan nem tudják, hogy bár a bőr hidratáltságát a víztartalma adja, ahhoz viszont olajra van szükség, hogy meg is tudja tartani ezt a nedvességet. A bőr egészséges működésének, hidratáltságának fenntartása érdekében tehát a bőrnek nélkülözhetetlen eleme az olaj, így ha a bőr nem termel eleget, vagy pedig valamiért sérül a faggyútermelése – például leég vagy kifújja a hideg szél –, akkor az egyik legjobb, amit tehetünk, hogy a bőrápolási rutinunkat magas olajtartalmú készítményekkel egészítjük ki. Az olajoknak ráadásul más bőrre előnyös tulajdonságuk is van: több-kevesebb antioxidánst, valamint zsírsavakat is találsz bennük, melyek szintén szerepet játszanak abban, hogy a bőröd egészséges és szép maradjon.

Az olajos tusfürdőktől a szárazolajokig

Az olajok nem számítanak új összetevőnek a kozmetikai iparban: ha megnézitek mondjuk egy krém vagy testápoló összetevőlistáját, szinte biztosan találtok rajta valamilyen olajat. A kifejezetten gazdagon olajos készítmények annyival ideálisabbak ezeknél, hogy sokkal magasabb koncentrációban tartalmaznak különféle olajokat, olyannyira, hogy például az úgynevezett szárazolajakban már egyáltalán nincs is más, csak legtöbbször kizárólag könnyen és maradéktalanul felszívódó olajok. Ha száraz a bőröd, akkor válassz tehát valamilyen klassz olajos tusfürdőt vagy egy szárazolajat, amit a kedvenc testápolódba, arckrémedbe csöpögtethetsz!

Az olajos termékek leggyakoribb fajtái:

  • Szárazolajok: Olyan tápláló növényi olajakból állnak, melyek könnyen felszívódnak, és nem hagynak maguk után zsíros érzést. Multifunkcionális termékek, vagyis testre, hajra és arcra egyaránt használhatóak.
  • Arcolajok: Többféle bázisolaj keverékéből álló, szérumszerű olajkeverékek, melyekben gyakran találhatunk öregedésgátló hatású olajakat. A szárazolajhoz hasonlóan pillanatok alatt, maradéktalanul beszívódnak.
  • Tusolóolajok: A nagy aranyú olajtartalom mellett tisztító és habzó összetevőket tartalmazó “tusfürdők”, melyek lágyan tisztítják, ápolják a száraz bőrt.
  • Hajolajok: A haj selymes simasága, könnyen fésülhetőségének növelése miatt ezek a típusú olajak szilikonféléket is tartalmaznak. Csak a haj ápolására alkalmasak.

A legjobb olajok a Krémmánia felhasználói szerint

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top