Szépüljünk

Segít a fodrász: így válassz új hajszínt!

Ha hirtelen felindulásból akarunk hajszínt váltani, könnyen születnek rossz döntések. Fiatalabb korban még belefér, ha merészen kísérletezünk, de később már olyan jó megtalálni azt a színt, ami tényleg passzol hozzánk és igazán szeretjük. Ha váltani akarunk, pár dologra nem árt odafigyelni.

Kovács Barbara fodrász a tavasz beköszöntével naponta tapasztalja, hogy nagyon sok vendége akar valami változtatást, valami újat a hajszínével kapcsolatban. Többen például feketéből barnára szeretnék festetni a hajukat, amit két lépésben lehet elérni: Barbara először a hajat leszőkíti és utána keveri ki a kívánt világosabb színt. Szerinte ez az eljárás nagy szakértelmet igényel, így jobb, ha a fodrászunktól kérjük, mert veszélyes is lehet, ha a hatóanyag nem megfelelő és nem jó a keverési arány. 

Világos bőrhöz nem passzol a platinaszőke?

A szakember szerint azt, hogy milyen hajszín áll jól nekünk, úgy dönthetjük el a legegyszerűbben, hogyha kikérjük a fodrászunk véleményét. Ahány ember, annyiféle szemszín, bőrszín, arcforma, és egy kis odafigyeléssel mindenki megtalálhatja a legjobb megoldást.

Segít a fodrász: így válassz új hajszínt!

Akiknek nagyon világos bőrszínük van, inkább a természetes, bézs, arany árnyalatok közül válasszanak a vörös és a barna színpalettáról. Ha szőke hajszínt szeretnének, a naturális árnyalatokat részesítsék előnyben. Ennél a típusnál a legfontosabb, hogy a szín ne legyen túl karakteres vagy sápasztó hatású, ezért a fekete és a platinaszőke tilos.

A kreol bőrszínűek bátrabbak lehetnek

Barbarától megtudtuk azt is, hogy akiknek inkább kreol a bőrszínük, kicsit bátrabbak lehetnek, mert nekik szinte minden árnyalat jól fog állni, de főként a matt hatású és vöröses árnyalatok. Mivel az idei divat a természetes hajszínekről és a natúr árnyalatokról szól, a fodrász szerint a kísérletezőknek és azoknak, akik szeretik az alap hajszínüket, jó megoldás lehet, ha nem az egész hajukat festetik, hanem csak melíroztatnak.

Segít a fodrász: így válassz új hajszínt!

A már sokszor említett napszítta hatású copacabana vagy balayage melírok, nem a hagyományos, mesterkélt, vonalzó pontosságú melírcsíkokat jelentik, hanem természetes hatásúak és gyönyörű fényt adnak a hajnak.

A szemszínhez is hangolni kell

Ugye ismerős, amikor egy sötétbarna szemű lány világosszőkére festeti a haját, és valahogy a végeredmény nem lesz harmonikus? Ő az, aki valószínűleg nem ismeri az alapszabályt, amit szintén Barbara osztott meg velünk. A szemszínhez úgy választunk hajszínt, hogy:

  • barna szemhez inkább sötétebb, vöröses, arany árnyalatok, meleg színek illenek,
  • a kék szemhez a mattosabb, világosabb, natúr színek passzolnak leginkább,
  • a zöldhöz pedig a határozottabb, rezes árnyalatok, de semmiképp sem fakó vagy matt színek.

Persze ezek a szabályok sincsenek kőbe vésve, hiszen a stílusunk, a habitusunk és az arcformánk is befolyásolja, mi állhat jól nekünk. A személyiségünkhöz pedig tényleg csak úgy választhatunk jó színt, ha szakember véleményét is kikérjük.

Tipp: Ha végképp bizonytalan vagy az új hajszínt illetően, a sztárfodrászok a következő tippre esküsznek: vedd elő a gyerekkori képedet, és nézd meg jól a hajszínedet, ami akkor jól állt, az nagy valószínűséggel most is bevethető, és jól is fog állni!

 

A sztárok sem tehetnek meg bármit

Segít a fodrász: így válassz új hajszínt!

Ha világos bőrhöz nem illik a túl világos hajszín, miért van az, hogy Marylin Monroe olyan jól nézett ki platinaszőkén? Nos ez jó példa arra, hogy léteznek kivételek. Mindenesetre érdekes, hogy Angelina Jolie-nak, annak dacára, hogy gyönyörű az arca, nem igazán áll jól a szőke hajszín, és neki is meg kellett találnia azt a barna árnyalatot, ami a legjobban kiemeli szépségét, sőt Julia Robertsnél is van egy határ, amennyit világosíthat a haján, mert a túl szőke neki sem passzol a bőr- és szemszínéhez. Az utóbbi idők legnagyobb hajszínváltási bakija pedig egyértelműen Kim Kardashian platinaszőke frizurája volt. Nyilván nem véletlen, hogy rövidesen vissza is festette sötétbarnára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top